Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığım...

Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Süryani Dili ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü; bilimsel açıdan Batı dünyasında XVII. yüzyıldan beri büyük merak uyandırıp pek çok araştırmaya konu teşkil eden, ülkemizde ise neredeyse tamamen boş bırakılan Süryaniyat alanına yönelik “sosyal bilimler” esaslı bir lisans programıdır. Söz konusu bu boşluk, Mardin Artuklu Üniversitesinin gerek alana ilişkin bölgesel avantajını kullanmak, gerekse de sorumluluk almak suretiyle Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde oluşturduğu “Süryani Dili ve Kültürü” isimli Yüksek Lisans programı tarafından bir ölçüde kapatılmaya çalışılmaktadır.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Süryani Dili ve Edebiyatı bölümü; öğrencilere Süryani dili, literatürü, kültürü ve tarihi gibi alanlarda eğitim veren; Süryani dili, kültürü, literatürü ve tarihi konularında bilgi sahibi olan, eski ve yeni Süryanice konusunda uzman, disiplinler arası çalışmalar yapabilen ve alana ilişkin yapacağı lisansüstü ihtisas ile beraber dünya çapında söz sahibi olabilecek, geçerli bilimsel formasyona sahip meslek mensupları olarak yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Süryani Dili ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Süryani Dili ve Edebiyatı, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Süryani Dili ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı nedir
Süryani Dili ve Edebiyatı

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Süryani Dili ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Süryani Dili ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak üst düzey konuşma, okuma, yazma, anlama, metin çevirme ve eser inceleme aşamalarında görev alabilecekleri yerlerde kütüphanelerde, sosyal sorumluluk alanlarında, müzelerde, akademide çalışmaları mümkündür. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişmektedir.

“Süryani Dili ve Edebiyatı” bölümünden mezun olacak öğrenciler, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde “Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü” biriminde faaliyetini sürdüren “Süryani Dili ve Kültürü” isimli tezli yüksek lisans programına gerekli koşulları sağlamak şartıyla devam edebilirler. 

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Süryani Dili ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Süryani Dili ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Süryani dili ve kültürü hakkında araştırmalar yapmak.

2- Süryani dili ve kültürünü tüm dünyaya tanıtmak.

3- Metin tercümeleri yapmak.

4- İlgili yerlerde tercümanlık görevinde bulunmak.

5- Akademisyen olarak üniversite öğrencilerine eğitim vermek.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Süryani Dili ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Süryani Dili ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Süryani Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Süryani Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Süryani Dili ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümünde sosyal bilimler, dil bilimleri alanında teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Kültür, sanat, edebiyat, tarih disiplinlerine ait farklı alt disiplinler çok yönlü olarak dil bilimleri incelemeleri alanında okutulmaktadır.

 

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Çağdaş Süryanice: Turoyo
  4. Gerşunografi 
  5. Hıristiyanlık Tarihine Giriş 
  6. İngilizce
  7. İnsan, Toplum ve Medeniyet
  8. Klasik Süryaniceye Giriş
  9. Süryani Dili
  10. Süryani Dili Diyalektleri
  11. Süryani Dili Morfolojisi
  12. Süryani Felsefesi
  13. Süryani Folkloru Çalışmaları
  14. Süryani Historiyografisi
  15. Süryani Tarihine Giriş
  16. Süryanice Çeviri 
  17. Süryanice El Yazmaları
  18. Süryanice Metin İnceleme
  19. Süryanice Okuma
  20. Süryanice Yazı Becerisi
  21. Türk Dili

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Süryani Dili ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Süryani Dili ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, araştırmacı olmaları, meraklı olmaları, sürekli okumaları ve kendilerini yenilemeleri, gündemi takip etmeleri, düzenli ve planlı olmaları şeklinde sıralanabilir.

 

Süryani Dili ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Süryani Dili ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Süryani Dili ve Edebiyatı mesleki olarak kültürün yerleşik hale gelmesinde, yaşanmasında ve aktarılmasında, dilin kullanılmasında ve nesiller boyu devam etmesinde, akademik çalışmaların yapılmasında önemli bir açığı kapatarak gelecek on yıl içinde de konumunu koruyarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Süryani Dili ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Süryani Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlqyRfdR52gmAig9ZpWKNhdzseH8P5fg_khwrcsaCbjlqJsGRAF4-mZa9txGReY0q31s7SHPswj5fdcWe0Xn7gluMD9ThEdiwMXW4Et0N1dMm1tuR5h3wXVuuPKyj8InQex_aGW3c0To1Q/s16000/suryani-dili-ve-edebiyati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlqyRfdR52gmAig9ZpWKNhdzseH8P5fg_khwrcsaCbjlqJsGRAF4-mZa9txGReY0q31s7SHPswj5fdcWe0Xn7gluMD9ThEdiwMXW4Et0N1dMm1tuR5h3wXVuuPKyj8InQex_aGW3c0To1Q/s72-c/suryani-dili-ve-edebiyati.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/suryani-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/suryani-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content