Müzecilik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Müzecilik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizd...

Müzecilik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Müzecilik bölümü var. Aşağıda sırasıyla Müzecilik bölümü nedir, puan türü nedir, Müzecilik bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Müzecilik bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Müzecilik Bölümü Nedir?

Müzecilik bölümü; devlet kurumları, her tür müze ve özel müzeler, sanat galerisi, eski eser koleksiyonu sergisi, sanat nesneleri ve eski eserlerle ilgili müzayede kurumları için gerekli olan donanımda ve bilgide müzeciler yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Müzecilik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Müzecilik için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Müzecilik, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Müzecilik baraj puanı da 180 puandır.

 

Müzecilik nedir
Müzecilik

Müzecilik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Müzecilik mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Müzecilik mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Devlet Müzeleri

3- Kültür ve Turizm Bakanlığı

4- Özel Müzeler

5- Turizm İşletmeleri

 

Müzecilik Bölümünden mezun olacak öğrenciler akademik çalışmalar dışında müze kurma, müzelerde bölümler oluşturma, tasarım, sergileme ve müzecilik eğitim seminerleri etkinlikleri yürütebilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır. Devlet müzeleri dışında özel müzeler ile son yıllarda giderek yaygınlaşan sanal müzecilik uygulamaları da mezun öğrencilere yeni çalışma alanları yaratarak ülke müzeciliğine katkıda bulunacaktır. Türkiye’de müzecilik alanında var olan açık günümüze kadar yalnızca arkeoloji ve sanat tarihi mezunları ile kapatılmaya çalışılırken Müzecilik Bölümünün açılması ile gerçek kimliğine kavuşacaktır. Mezunlar gelecekte yeni kurulacak müzelerin projelendirmesinde ve oluşumunda farklılık yaratacaktır.

 

Müzecilik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Müzecilik mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Müzecilik mezunlarının görevleri şunlardır:

 

Müzelerin yönetilmesi, eserlerin sergilemesi, depolanması, kaydedilmesi, sınıflandırılması, tanımlanması, korunması ve yasal yükümlülüklerin teşhis edilmesi gibi görevleri yerine getirirler.

 

Müzecilik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Müzecilik maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Müzecilik maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Müzecilik Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Müzecilik bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Müzecilik bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Müzecilik dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Müzecilik Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Algı ve Sanatsal Algı
  2. Anadolu Selçuklu ve Beylikler Sanatı
  3. Anadolu ve Mezopotamya Sanatı
  4. Antik Çağ Sanatı
  5. Antik Nümizmatik
  6. Arkeo-Gemmoloji
  7. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  8. Aydınlanma Çağında Kültür ve Sanat
  9. Bilgisayar Teknolojileri
  10. Çağdaş Sanat Eğilimleri
  11. Cumhuriyet Dönemi Türk Sanatı
  12. Değerlendireme
  13. Erken Hristiyan ve Bizans Sanatı
  14. Estetik
  15. Görsel Belgeleme Teknikleri
  16. Görsel Belgeleme Yöntemleri
  17. Görsel Kültür
  18. İmge ve Yorumları
  19. İngilizce
  20. İslam Sanatı
  21. Klasik Yunanca
  22. Koleksiyon Oluşturma ve Sergileme
  23. Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ve Hukuki Rejim
  24. Materyal Kültürüne Giriş
  25. Modernizm ve Modernite Kavramı
  26. Müze Yönetimi
  27. Müzeciliğe Giriş
  28. Müzecilik Tarihi ve Sergileme Yöntemleri
  29. Müzecilik ve Eğitim
  30. Osmanlı Paleografyası
  31. Osmanlı Sanatı
  32. Prehistorik ve Protohistorik Sanat
  33. Rönesans Düşüncesi ve Sanat
  34. Sanat Tarihi Yazılımları
  35. Sanat Tarihi Yöntemleri
  36. Sanatta Tarihsel ve Kültürel Ortamlar
  37. Soyut Düşünce ve Çağdaş Sanat
  38. Tarihi Evler ve Sit Alanları
  39. Tarihsel Çevre Sorunları Koruma- Belgeleme
  40. Teknik Çizim
  41. Türk Dili
  42. Yerel Müzeler
  43. Yunan ve Roma Sanatı

 

Müzecilik Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Müzecilik KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Müzecilik bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Müzecilik Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Müzecilik tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Genel işletme kurallarına hakim olmalı.

4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

5- Planlı çalışmayı bilmeli.

6- Sanatsal kişiliği gelişmiş olmalı.

7- Tarih bilimine ilgi duymalı ve bu alanda başarılı olmalı.

8- Tarihi eserlere ilgi duymalı.

 

Müzecilik Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Müzecilik yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Müzecilik nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Müzecilik iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Tercihlerinde ilk sırada yazdım. İlgi alanım tatil yerine müzeleri dolaşmayı tarihi ruhumda hissetmeyi severim. Bu bölümden mezun olmuş arkadaşlar sizce umduğumu bulabilir miyim. Dersleri nasıl çalışma alanları vs bilgilendirirmisinz lütfen

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Müzecilik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Müzecilik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGMxKpwWLphmaXFtlN0odEjJ70jHiQKnDeRZKq-nfF4f4Qp1ppHuWM9G6_s6SM8phUqJhQnUgupXVDoEk-PjY9tK-f4unftmMe_0BqMUQyMgQBBPQaJmDzkjDy76460EuUltBnskSdSK96/s16000/muzecilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGMxKpwWLphmaXFtlN0odEjJ70jHiQKnDeRZKq-nfF4f4Qp1ppHuWM9G6_s6SM8phUqJhQnUgupXVDoEk-PjY9tK-f4unftmMe_0BqMUQyMgQBBPQaJmDzkjDy76460EuUltBnskSdSK96/s72-c/muzecilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/muzecilik-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/muzecilik-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content