Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıt...

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir?

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü; her türlü kanatlı hayvanın üretimi, yetiştirilmesi, beslenmesi ile ilgilenen ziraat mühendislerini yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği baraj puanı da 180 puandır.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği nedir
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

Bölüm mezunları; kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapılan tesislerde, kesimhanelerde, kuluçkahanelerde, yem fabrikalarında, entegre tesislerin idari birimlerinde, hayvancılık işletmelerinde, tarım işletmelerinde, tüm çiftliklerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında, araştırma enstitülerinde, tarım ilacı sektöründe, tarım ilacı satış birimlerinde, belediyelerde, bankalarda, Avrupa Birliği Bakanlığında, Kalkınma Bakanlığında, il özel idarelerinde, tarım il müdürlüklerinde, başbakanlıkta, üniversitelerde ve pek çok başka alanda iş imkanlarına sahip olabileceklerdir. Kendilerine ait işletme açma ve idare edebilme yetkinliğine sahip olmakla birlikte, tarım ilacı bayileri açmak için de mesleki bilgi altyapısına sahip olacaklardır.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çeşitli hayvan hastalıkları için gerekli önlemleri alır.

2- Kanatlı hayvan üretim aşamalarını planlar.

3- Kesim için üretilen hayvanların pazarlanmasını sağlar.

4- Kuluçka planlaması yapar.

5- Üretim bölgesinin temizlik ve düzeninin sağlanmasından sorumludur.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Bu mesleği icra eden mühendisler genellikle çiftliklerde, kesimhanelerde veya benzeri üretim merkezlerinde görev alır. Bu alanlar her zaman kokmaktadır. Aynı zamanda çevrenin tozlu ve pis olacağı da bilinmektedir. Özellikle kötü kokulara hassasiyeti olanlar bu bölümü tercih etmemelidir.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bıldırcın ve Keklik Yetiştiriciliği
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Biyokimya
  5. Devekuşu ve Hindi Yetiştiriciliği
  6. Etlik Piliç Yetiştiriciliği
  7. Genel Biyoloji
  8. Genel Mikrobiyoloji
  9. Genetik ve Islah
  10. Hijyen ve Biyogüvenlik
  11. İngilizce
  12. Kanatlı Anatomisi
  13. Kanatlı Barınakları ve Ekipmanları
  14. Kanatlı Besleme
  15. Kanatlı Fizyolojisi
  16. Kanatlı Hayvan Hastalıkları
  17. Kanatlı Rasyonu Hazırlama
  18. Kesim Teknikleri
  19. Kuluçka Bilgisi ve Tekniği
  20. Organik Tavuk Yetiştiriciliği
  21. Parazitoloji
  22. Rasyon Formülasyonu
  23. Türk Dili
  24. Yem Bilgisi ve Teknolojisi
  25. Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş. Yine de teyit etmenizi öneririz. Biz bulamamış olabiliriz.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Genel ekonomi ve ticaret bilgisine hakim olmalı.

4- Gözlemleme yeteneği olmalı.

5- Hayvanlarla uğraşmayı sevmeli.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Kötü kokulara hassasiyeti bulunmamalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Tedbirli ve dikkatli olmalı.

 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuTbNLxB4svac8xGqc2Fpc-3rTjCZYs8YS6lhCj7JVAPQFvk7Uy2npZvG2z6wI6r8enjs8hKWx8biTluHnMQO9hI5TERy_L1oEeBAF0A59H9vfe8iu7v1KZxHSxeviVMq7COB0JRrI-fJK/s16000/kanatli-hayvan-yetistiriciligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuTbNLxB4svac8xGqc2Fpc-3rTjCZYs8YS6lhCj7JVAPQFvk7Uy2npZvG2z6wI6r8enjs8hKWx8biTluHnMQO9hI5TERy_L1oEeBAF0A59H9vfe8iu7v1KZxHSxeviVMq7COB0JRrI-fJK/s72-c/kanatli-hayvan-yetistiriciligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/kanatl-hayvan-yetistiriciligi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/kanatl-hayvan-yetistiriciligi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content