Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları i...

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü var. Aşağıda sırasıyla Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü nedir, puan türü nedir, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Konya Gıda-Tarım Üniversitesinde okutulmaktadır.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Nedir?

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü; mezun olunan bir bölüm değildir. Adaylar en az 3 dönem bu bölümü okuduktan sonra Bitkisel Üretim ve Teknolojileri veya Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden birine devam ederler. Bu nedenle bu bölümün iş imkanlarını öğrenmek için Bitkisel Üretim ve Teknolojileri ile Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarını incelemeniz gerekmektedir.

 

UYARI: Sitemizde bulunan arama kutusu yardımı ile her iki bölümü de bulup inceleyebilirsiniz.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları baraj puanı da 180 puandır.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları nedir
Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

Lütfen, ‘’Bitkisel Üretim ve Teknolojileri’’ ile ‘’Moleküler Biyoloji ve Genetik’’ bölümlerinin iş olanaklarına bakınız.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları mezunlarının görevleri şunlardır:

 

Lütfen, ‘’Bitkisel Üretim ve Teknolojileri’’ ile ‘’Moleküler Biyoloji ve Genetik’’ bölümlerinin görevlerine bakınız.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Lütfen, ‘’Bitkisel Üretim ve Teknolojileri’’ ile ‘’Moleküler Biyoloji ve Genetik’’ bölümlerinin çalışma ortamlarına bakınız.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları maaşları 5500-6000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Lütfen, ‘’Bitkisel Üretim ve Teknolojileri’’ ile ‘’Moleküler Biyoloji ve Genetik’’ bölümlerinin DGS programlarına bakınız.

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık.

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları bölümü; mezun olunan bir bölüm değildir. Adaylar en az 3 dönem bu bölümü okuduktan sonra Bitkisel Üretim ve Teknolojileri veya Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden birine devam ederler. Bu nedenle lütfen sitemizden bu bölümlerin tanıtım sayfalarını inceleyin.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Planlı çalışmayı bilmeli.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

 

Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Okuyanlar ve Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZCHwdKSwOe1ejoDwWQ8w2cSsp5hAxKcvCmLpNCoyqyl2-cjRgGmI6kpfHmeXEVhJIq1TFOi8YGppprzloon3IvFpzI5ApWbdnOkswZZl3WvHfP-hTToW3fdgSNZm4-BqL928knyxEwvAy/s16000/genetik-ve-yasam-bilimleri-programlari.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZCHwdKSwOe1ejoDwWQ8w2cSsp5hAxKcvCmLpNCoyqyl2-cjRgGmI6kpfHmeXEVhJIq1TFOi8YGppprzloon3IvFpzI5ApWbdnOkswZZl3WvHfP-hTToW3fdgSNZm4-BqL928knyxEwvAy/s72-c/genetik-ve-yasam-bilimleri-programlari.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/genetik-ve-yasam-bilimleri-programlar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/genetik-ve-yasam-bilimleri-programlar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content