Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları...

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü nedir, puan türü nedir, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Nedir?

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü; çalışma hayatının özünü teşkil eden işçi-işveren, sendika, toplu pazarlık, sosyal güvenlik, sosyal siyaset, işçi sağlığı ve iş güvenliği, çalışma psikolojisi ile personel yönetimi gibi konularda çalışan, araştırmalar yapan meslek elemanlarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri baraj puanı da 180 puandır.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri nedir
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı

2- Devlet Bankaları

3- Finan kuruluşları

4- Her türlü şirketin muhasebe birimleri

5- Özel bankalar

6- Özel danışmanlık şirketleri

7- Sigorta şirketleri

8- Sosyal Güvenlik Kurumları

9- Türkiye İş Kurumu

10- Üniversiteler

 

Bu meslekte çalışma alanları geniştir. Kamu kuruluşlarında; Devlet Planlama Teşkilatı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yurt içi ve yurt dışı ünitelerinde, Türkiye İş Kurumunda, SSK, Bağ-Kur, TC Emekli Sandığı gibi Sosyal Güvenlik Kurumlarında, Uzman ve Ateşe olarak, diğer bakanlıkların sosyal ilişkiler bölümlerinde, işçi ve işveren kuruluşlarında, özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler bölümlerinde yöneticilik ve danışmanlık hizmetlerinde çalışabilirler. Ayrıca kamu yönetimi, iktisat ve işletme mezunlarının çalışabilecekleri diğer dallarda da iş bulma olanaklarına sahiptirler.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çeşitli alanlarda iş bulma ve iş geliştirme olanakları hakkında ilgilileri aydınlatır.

2- İş piyasasının durumu hakkında bilgi toplar.

3- Sosyal güvenlik sistemleri konusunda işçi ve işverenleri aydınlatır.

4- Toplu sözleşme ve sendikacılık konusunda incelemeler yapar ve ilgilileri bilgilendirir.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Çalışma ekonomistleri büro ortamında çalışırlar. Ancak, zaman zaman kent içinde iş yerlerini ziyaret etmeleri gerekebilir. Çalışma ekonomisti, görevini yaparken insanlarla, verilerle ve kavramlarla ilgilidir.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Avrupa Birliğinde Sosyal Politika
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Bireysel İş Hukuku
  5. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  6. Çalışma Psikolojisi
  7. Endüstride Eğitim Yönetimi
  8. Endüstriyel Demokrasi
  9. Endüstriyel Demokrasi
  10. Halkla İlişkiler
  11. Hukuk
  12. İktisat
  13. İngilizce
  14. İnsan Kaynakları Yönetimi
  15. İş Hukuku
  16. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
  17. Psikoloji
  18. Sendikacılık
  19. Servet ve Gelir Politikası
  20. Sosyal Güvenlik
  21. Sosyal Planlama
  22. Sosyoloji
  23. Toplu Pazarlık
  24. Toplu Sözleşme Hukuku
  25. Türk Dili
  26. Türkiye’de ve Uluslararası Alanda Sosyal Politika
  27. Ücret Sistemleri ve Verimlilik
  28. Uluslararası Sosyal Siyaset
  29. Yeni Teknolojiler ve Çalışma Hayatı
  30. Yönetim Bilimi

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne son beş yılda toplam 1143 kontenjan verilmiş ve mezunlar 81 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Başkalarını sözel olarak etkileyebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Genel yeteneğe ve sözel akıl yürütme gücüne sahip olmalı.

5- İnsan ilişkileri ile uğraşmaktan hoşlanmalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı olmalı.

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi94wC66FBaUGP6W8311ymfeX5ZsIdRWlnL6apsOAeGkb2wM5x6Tl1GxWyJ04xFpItPU1-nPVgVUH6mO7oJeXdFqHfNw78OEOHBa8IvNXAdxvnWF0OOkEcyHMfUn3MlFaXPv7xde9D0mRLb/s16000/calisma-ekonomisi-ve-endustri-iliskileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi94wC66FBaUGP6W8311ymfeX5ZsIdRWlnL6apsOAeGkb2wM5x6Tl1GxWyJ04xFpItPU1-nPVgVUH6mO7oJeXdFqHfNw78OEOHBa8IvNXAdxvnWF0OOkEcyHMfUn3MlFaXPv7xde9D0mRLb/s72-c/calisma-ekonomisi-ve-endustri-iliskileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/calsma-ekonomisi-ve-endustri-iliskileri.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/calsma-ekonomisi-ve-endustri-iliskileri.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content