Bilim Tarihi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Bilim Tarihi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizim...

Bilim Tarihi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bilim Tarihi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilim Tarihi bölümü nedir, puan türü nedir, Bilim Tarihi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bilim Tarihi bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bilim Tarihi alanının araştırma konuları, Eskiçağ’da Anadolu medeniyetlerinden başlayarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar uzanmaktadır. Bu çerçevede bilimsel etkinliklerin alt yapısını oluşturan eserler, bilim adamları, bilim kurumları ile bunların toplumdaki yeri ve etkisi, değişik kültürlerden Türkiye’ye bilimsel ve teknik bilginin gelişi, Türkiye ve Avrupa arasında bilimsel ilişkiler mercek altına alınmaktadır.

 

Bilim Tarihi Bölümü Nedir?

Bilim Tarihi bölümü; bilim tarihi alanında araştırma yapan, eğitim veren, fikir alışverişini geliştiren ve Türkiye’deki bilim ve teknoloji mirasının tanınmasına ve korunmasına katkıda bulunan bilim tarihçilerini yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Bilim Tarihi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Bilim Tarihi için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bilim Tarihi, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bilim Tarihi baraj puanı da 180 puandır.

 

Bilim Tarihi nedir
Bilim Tarihi

Bilim Tarihi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bilim Tarihi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bilim Tarihi mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Araştırma Merkezleri

2- Belediyeler

3- Devlet Ve Özel Sektör Arşivleri

4- Gazete-Dergi Ve Bilimsel Yayın Kuruluşları

5- Kütüphaneler

6- Müzeler

7- Üniversiteler

 

Üniversitelerin Tarih, Bilim Tarihi, Bilgi ve Belge Yönetimi programlarında Yüksek lisans, Doktora programlarına başvurup akademik eğitim hayatlarına devam edebilirler. Kütüphanelerde arşiv konulu araştırmalar ve yazma eserler üzerine çalışma imkanları vardır. Müzelerde bilim tarihi üzerine araştırmalar üzerine çalışabilirler. Medya kuruluşlarında araştırma - inceleme konulu köşe yazıları yazabilirler.

  "Bilim Tarihçisi" olarak yetişen öğrenciler, toplumun münevver kesimleri ve topluma yol gösteren bireyler olarak tüm kamusal ve özel alanlarda görev alıp, bilgi ve bilimin topluma yayılmasında adeta birer köprü görevi görecek ve yetkin araştırmacılar olarak değişik alanlarda toplumumuzun çok ihtiyaç duyduğu nitelikli kişiler olarak görev yapabileceklerdir.

 

Bilim Tarihi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bilim Tarihi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bilim Tarihi mezunlarının görevleri şunlardır:

Bilim Tarihi, sistemli pozitif bilgi olarak tanımlanan bilimin tarih içindeki gelişimini inceleyen ve açıklayan bir disiplindir. Bunu yaparken, kuramların çeşitli çağlarda ortaya çıkışını ve kabul edilişini, bilim adamlarının bilgiyi üretme biçimlerini ve bunun toplumsal etkilerini, bilimin felsefe, din ve sanat gibi diğer düşünsel etkinliklerle ilişkilerini, bilim ve teknoloji ilişkisini, gündelik hayatta bilimin yerini ve önemini sorgulayarak bilimi bütün yönleriyle tanıtmaya çalışır

 

Bilim Tarihi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bilim Tarihi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bilim Tarihi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Bilim Tarihi Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Bilim Tarihi bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bilim Tarihi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bilim Tarihi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Bilim Tarihi Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Astronomi Tarihi
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Avrupa’da Bilim ve Teknoloji Mirası
  4. Aydınlanma Çağında Bilim
  5. Bilgisayar Teknolojileri
  6. Bilim Aletlerinin Tarihi
  7. Bilim Felsefesi
  8. Bilim Kurumlarının Tarihsel Gelişimi
  9. Bilim Tarihçileri için Tarih Yazımı
  10. Bilim Tarihi Kaynak Metinleri
  11. Bilim Tarihine Giriş
  12. Bilim ve Medya
  13. Bilim ve Toplum
  14. Biyoloji Tarihi
  15. Coğrafya Tarihi
  16. Cumhuriyet Türkiye’sinde Bilim
  17. Cumhuriyet ve Bilim Semineri
  18. Eczacılık Tarihi
  19. Eskiçağda Bilim Semineri
  20. Eskiçağda Bilim ve Teknik
  21. Fizik Tarihi
  22. Haritacılık Tarihi
  23. İngilizce
  24. Kimya Tarihi
  25. Matematik Tarihi
  26. Mimarlık Mirası
  27. Ortaçağ İslam Dünyasında Bilim ve Teknoloji
  28. Osmanlı Türkiye’sinde Bilim
  29. Osmanlı ve Bilim Semineri
  30. Rönesans’ta Bilim
  31. Sağlık Tarihi
  32. Sağlık Tarihi
  33. Sanayi Devrimi
  34. Türk Dili
  35. Türkiye’de Bilim ve Teknoloji Mirası
  36. Türkiye’de Sanayileşmenin Tarihi
  37. Yakınçağda Avrupa’da Bilim
  38. Yerbilimleri Tarihi

 

Bilim Tarihi Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bilim Tarihi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Bilim Tarihi bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Bilim Tarihi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bilim Tarihi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

4- Planlı çalışmayı bilmeli.

5- Temel bilimlere ve sosyal bilimlerle ilgili konulara merak duymalı.
6- Güçlü bir belleğe ve analitik düşünme yeteneğine sahip olmalı.
7- Bilimsel çalışmalardan hoşlanmalı.

 

Bilim Tarihi Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bilim Tarihi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bilim Tarihi nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bilim Tarihi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilim Tarihi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Bilim Tarihi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMCmeE27b_1gxyGkmhtNxq6YAwfdXAlSZMOcqdnPirMj-qX5PCvq2EoXTXzVKi26lrV61G2rFfnXfEndPcQOZ2dUw2cFIRdgDlQorvspfn3aoZdweXcrQ4g4uwqKAuBaS_-LjceSfKI8dT/s16000/bilim-tarihi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMCmeE27b_1gxyGkmhtNxq6YAwfdXAlSZMOcqdnPirMj-qX5PCvq2EoXTXzVKi26lrV61G2rFfnXfEndPcQOZ2dUw2cFIRdgDlQorvspfn3aoZdweXcrQ4g4uwqKAuBaS_-LjceSfKI8dT/s72-c/bilim-tarihi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/bilim-tarihi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/bilim-tarihi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content