Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...

Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümü nedir, puan türü nedir, Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Nedir?

Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümü;her türlü bahçe ve tarla bitkilerini yetiştirecek, bunları işleyecek ve pazarlayacak meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür. Bölüm sadece Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde eğitim vermektedir.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Bahçe ve Tarla Bitkileri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bahçe ve Tarla Bitkileri, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bahçe ve Tarla Bitkileri baraj puanı da 180 puandır.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri nedir
Bahçe ve Tarla Bitkileri

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bahçe ve Tarla Bitkileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bahçe ve Tarla Bitkileri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Çukobirlik gibi tarım kuruluşları

2- Fide ve fidan yetiştirme firmaları

3- Seralar

4- Serbest çalışma

5- Tarım Kooperatifleri

6- Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bahçe ve Tarla Bitkileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bahçe ve Tarla Bitkileri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Uygun sebze ve meyvelerin dikimini gerçekleştirir.

2- Ekimi veya dikimi yapılan bitkileri sular.

3- Bitkilerin gübre ve ilaç bakımını yapar.

4- Hasadın yapılmasını sağlar.

5- Analiz için bitkileri ön kurutma ve analiz sonu kurutmasını gerçekleştirir.

6- Analiz yapmak için kullanılan elementleri karıştırır.

7- Bitkileri  in vitro koşullarında yetiştirir.

8- Meyve ağaçlarını budar ve aşılar.

9- Ortamın durumunu inceler.

10- Tahılları aşılar.

11- Tohumların temizliğini araştırır.

12- Tohumu çimlendirme analizi yapar.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bahçe ve Tarla Bitkileri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bahçe ve Tarla Bitkileri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Bölüm mezunlarını işlerini açık havada veya seralarda yapar. Toprak ve bitkilerle sürekli haşir neşirdir. Çalıştıkları alanlar çamurlu veya tozlu olabilir.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bahçe ve Tarla Bitkileri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bahçe ve Tarla Bitkileri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bahçe ve Tarla Bitkileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

 

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Araştırma ve Deneme Metotları
  2. Bahçe Bitkileri Islahı
  3. Bahçe Tarımının Mekanizasyonu
  4. Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlanması
  5. Bilgisayar Programlama
  6. Bitki Ekolojisi
  7. Bitki Fiyolojisi
  8. Bitki Fizyolojisi
  9. Biyokimya
  10. Botanik
  11. Entomoloji
  12. Fitapatoloji
  13. Fizik
  14. Genel Bağcılık
  15. Genel Meyvecilik
  16. Genel Sebzecilik
  17. Genetik
  18. Ilıman ve Suptropik İklim Meyveleri
  19. İstatistik
  20. Kimya
  21. Kültür Sebzeleri
  22. Kültürteknik
  23. Mantar Yetiştirme Tekniği
  24. Matematik
  25. Meyve ve Sebze Değerlendirme
  26. Moleküler Biyoloji
  27. Ölçme Bilgisi
  28. Örtüaltı Sebzeciliği
  29. Özel Bağcılık
  30. Sebze Tohumculuğu
  31. Sulama
  32. Süs Bitkileri Yetiştirme Tekniği
  33. Tarım Ekonomisi
  34. Tarla Bitkileri Tarımı
  35. Toprak, Hayvan Yetiştirme ve Besleme

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bahçe ve Tarla Bitkileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Bahçe ve Tarla Bitkileri bölümüne son beş yılda toplam 2464 kontenjan verilmiş ve mezunlar 76 ve üzeri puanlarla atanmıştır.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bahçe ve Tarla Bitkileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bedence sağlıklı olmalı.

2- Biyoloji alanına ilgi duymalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Tarım işlerini sevmeli.

 

Bahçe ve Tarla Bitkileri Okuyanlar ve Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bahçe ve Tarla Bitkileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bahçe ve Tarla Bitkileri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bahçe ve Tarla Bitkileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLTqnlpD5TMEadMaCryOLSSYXsBJlLtpT7cQtbT0a-KS0VF2SCKI67nOPmmVtwBq-9x6ibJWacbcvbn-rgnmC5NXN58RJKl1vDrNeafH3AjFRTHf9LedRlWVr0fwAnKcUuuuP-EBdvoa2b/s16000/bahce-ve-tarla-bitkileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLTqnlpD5TMEadMaCryOLSSYXsBJlLtpT7cQtbT0a-KS0VF2SCKI67nOPmmVtwBq-9x6ibJWacbcvbn-rgnmC5NXN58RJKl1vDrNeafH3AjFRTHf9LedRlWVr0fwAnKcUuuuP-EBdvoa2b/s72-c/bahce-ve-tarla-bitkileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/bahce-ve-tarla-bitkileri-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/bahce-ve-tarla-bitkileri-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content