Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ta...

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü; ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır.

 

UYARI: Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük 300 binde olunması gerekir.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği nedir
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Tarım ve Orman Bakanlığı

3- Mobilya Üretim Fabrikaları

4- Kereste Fabrikaları

5- Tersaneler

6- Prefabrik ev yapım firmaları

 

***Belediyeler, Verimlilik Genel Müdürlüğü, DPT (Devlet Planlama Teşkilatı), TSE (Türk Standartları Enstitüsü), ve Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis, araştırmacı-planlamacı mühendis olarak,

***Üniversitelerin orman endüstrisi, ağaç işleri ve mobilya -dekorasyon bölümlerinde öğretim elemanı olarak,

***Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Teknik Ortaöğretim Kurumları ve Merkezlerinde öğretmen olarak,

***Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca onaylanan eğitim kurumlarından eğitim alıp, eğitim sonunda "Eğitim Katılma Belgesi" ile Bakanlıkça açılan İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında 70 ve üzeri puan alanlar İş Güvenliği Uzmanı Belgesi almaya hak kazanarak, İş Güvenliği Uzmanı olarak da çalışabilirler.

***Başta mobilya endüstrisi olmak üzere ağacı hammadde olarak kullanılan deniz araçları, oyuncak, hediyelik eşya, müzik enstrümanları, ağaca dayalı ara ürün, ahşap işleme makineleri gibi endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren tüm özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler.

***Dekorasyona yönelik büro, üretime yönelik atölye veya fabrika olmak üzere kendi işletmelerini kurabilirler, yatırım danışmanlığı yapabilirler.

***Bayanların planlama ve pazarlama gibi alanlarda çalışabilmeleri nedeniyle iş bulma açısından cinsiyetin önemi yoktur.

***Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgeleri bu alanla ilgili endüstrinin yoğunlaştığı bölgelerdir.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

Ana ham madde ağaç olmak üzere, ağacı mekanik işlemler sonucu kereste, kaplama, kontrplak, kontrtabla, yonga levha ve lif levha gibi ürünlere ve bu ara ürünleri de ağırlıklı olarak sabit ve hareketli mobilyalar olmak üzere dayanıklı tüketim ürünlerine dönüştürme sürecinde;

 

1- Tasarlanmış bir ürünü projelendirir, maliyet analizi yapar ve üretime hazırlar.

2- Üretimin yapılacağı atölye ve fabrikayı planlar.

3- Üretim için gerekli malzemelerin temininde görev alır, stok planlaması yapar.

4- Üretimin; istenilen miktarda, istenilen zamanda gerçekleşmesini sağlar.

5- Kalite kontrol ve test tekniklerini hazırlar.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

İşletmenin kullandığı teknolojiye bağlı olarak çalışma ortamı içerisinde toz, sıvı madde buharı veya gürültü olabilmektedir. Pazarlama, üretim planlama ve tasarım birimlerinde sakin bir ortamda çalışılmaktadır. Üretim biriminde diğer çalışanlarla, satış biriminde ise müşterilerle iletişim gerektiren bir meslektir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar ve Üretim Programları

2- Endüstriyel makineler

3- El makineleri (elektrik, elektronik pnometik, hidrolik mekanik vb.)

4- El aletleri (kesici, vurma, sıkıştırma, ölçme ve kontrol, markalama vb.)

5- Malzemeler (ham madde, yarı mamul, mamul madde ve yardımcı gereçler)

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

 

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Ağaç İşleri İşleme Makineleri
  2. Ağaç Malzeme Koruma Teknikleri
  3. Ağaç Malzeme Teknolojisi
  4. Ağaç Malzeme Zararlıları
  5. Ahşap Yapılar ve Konstrüksiyon
  6. Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD)
  7. Bilgisayar Destekli Üretim (CAM)
  8. Genel Fizik
  9. Genel Kimya
  10. Genel Matematik
  11. Güvenli Çalışma İlkeleri
  12. İç Mimari Elemanları
  13. İktisada Giriş
  14. İş Etüdü, Üretim Planlaması
  15. Kalite Yönetimi
  16. Kara Kalem
  17. Maliyet Analizi
  18. Malzeme Mekaniği
  19. Malzeme Mukavemeti
  20. Mesleki İngilizce
  21. Mühendislikte İstatistik
  22. Programlama Dilleri
  23. Teknik Çizim ve Tasarı Geometri
  24. Teknik İngilizce
  25. Üretim Sistemleri
  26. Üretim Teknikleri
  27. Üst Yüzey İşlemleri
  28. Yapıştırıcılar
  29. Yöneylem Araştırması

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bedence sağlam olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- İnsan ilişkilerinde olumlu tutum ve iletişim becerisine sahip olmalı.

5- İşletmeye ilgi duymalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Matematik ve fen derslerinde başarılı olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Tasarım ve çizim yeteneği gelişmiş olmalı.

 

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Okuyanlar ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJcCeGEJMD7q7u5GuecKTLjB_kZ0u8BY_sB-hhUSIrKLvG7gCOPNDgSbFOdsCBS8tPE2e7u1TGvH7LBFlu4k2faHOXKC35ju6lNLDb40ZiumgMnAA67cZdzJECClFw987btQZlAM53HJXo/s16000/agac-isleri-end%25C3%25BCstri-muhendisligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJcCeGEJMD7q7u5GuecKTLjB_kZ0u8BY_sB-hhUSIrKLvG7gCOPNDgSbFOdsCBS8tPE2e7u1TGvH7LBFlu4k2faHOXKC35ju6lNLDb40ZiumgMnAA67cZdzJECClFw987btQZlAM53HJXo/s72-c/agac-isleri-end%25C3%25BCstri-muhendisligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/agac-isleri-endustri-muhendisligi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/agac-isleri-endustri-muhendisligi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content