Yerel Yönetimler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Yerel Yönetimler bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı ...

Yerel Yönetimler bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Yerel Yönetimler bölümü var. Aşağıda sırasıyla Yerel Yönetimler bölümü nedir, puan türü nedir, Yerel Yönetimler bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Yerel Yönetimler dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Yerel Yönetimler Bölümü Nedir?

Yerel Yönetimler bölümü; belediyeler ve özel idarelerin çeşitli bölümlerinde üst düzey yöneticilerin yardımcısı olarak çalışan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Yerel Yönetimler Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Yerel Yönetimler bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Yerel Yönetimler, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Yerel Yönetimler bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Yerel Yönetimler nedir
Yerel Yönetimler

Yerel Yönetimler Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Yerel Yönetimler mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Yerel Yönetimler mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

Yerel Yönetimler meslek elemanı genellikle belediyeler, valilikler ve buna bağlı kuruluşlarda görev alırlar.

 

Yerel Yönetimlerde halkla ilişkiler, kamu yönetimi, personel yönetimi konularında iyi yetişmiş ara elemanlara ihtiyaç vardır. Ülkemizde yerel yönetimlere daha fazla yetki ve sorumluluk verilmesi gerektiği gündemdedir. Yerel yönetimlerin etkinliklerinin artırılması, halka daha iyi hizmet sunulması için yetişmiş, bilgili elemanlara büyük ihtiyaç olacaktır.

 

Yerel Yönetimler Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Yerel Yönetimler mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Yerel Yönetimler mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Kanun, tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda, vatandaşların dilekçelerini inceler,

2- Bu dileklerin karşılanması için üst düzey yöneticilerin verdikleri kararları uygular,

3- Bunun için gerekli yazıları yazar, yazıları üst yöneticiye imzalatır ya da kendisi imzalar,

4- Yöneticilerin aldıkları yöresel, mali veya teknik konulardaki kararları yerine getirir.

 

Yerel Yönetimler Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Yerel Yönetimler çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Yerel Yönetimler okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Mahalli idareler meslek elemanı genellikle büroda çalışır. Kişi çalışırken amirleriyle, meslektaşlarıyla ve çalıştığı yerdeki diğer kişilerle iletişim halinde bulunabilir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar

2- Daktilo

3- Büro malzemeleri

 

Yerel Yönetimler Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Yerel Yönetimler maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Yerel Yönetimler maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Yerel Yönetimler Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Yerel Yönetimler bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Yerel Yönetimler dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

1- Kamu Yönetimi

2- Siyaset Bilimi

3- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

4- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

5- Uluslararası İlişkiler

6- Yerel Yönetimler

 

2 Yıllık Yerel Yönetimler Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hukukun Temel Kavramları, Türk Anayasa Hukuku, İktisada Giriş, Genel Matematik, İngilizce.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Yönetim ve Organizasyon, Kentsel ve Çevresel Koruma, Restorasyon ve Koruma İlkeleri, Türk Siyasal Hayatı, İngilizce 2.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Türk Vergi Sistemi, Kamu Maliyesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Belediye, İmar ve Gayrimenkul Mevzuatı, Şehircilik.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

İdare Hukuku, Kamu Yönetimi, Mahalli İdareler Maliyesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Yerel Yönetimler.

 

Yerel Yönetimler Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Yerel Yönetimler KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Yerel Yönetimler bölümüne son beş yılda toplamda 287 kontenjan verilmiş ve mezunlar 77 ve üzeri puanlarla atanmıştır.

 

Yerel Yönetimler Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Yerel Yönetimler tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Birbirine benzer işleri yapmaktan sıkılmamalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Düşüncelerini yazı ile ifade edebilme gücüne sahip olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Güler yüzlü olmalı.

6- İnsanlara yardımcı olmaktan mutluluk duymalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Yönergeleri algılayıp uygulayabilmeli.

 

Yerel Yönetimler Okuyanlar ve Yerel Yönetimler Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Yerel Yönetimler yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Yerel Yönetimler iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Yerel Yönetimler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Yerel Yönetimler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCYdOaZUX85qlbtBjG5ZZCcth6oCYZZ2kvKdCGR27dUf6tabji2akhIuDXGuAGfcxAHgtDHWxE7UG9OHpy8paTaCO8VQb1ZfiQ_tf4EohtqSAJk6S_g5rs254I3jtmI76qTggdU71VuNwu/s16000/yerel-yonetimler.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCYdOaZUX85qlbtBjG5ZZCcth6oCYZZ2kvKdCGR27dUf6tabji2akhIuDXGuAGfcxAHgtDHWxE7UG9OHpy8paTaCO8VQb1ZfiQ_tf4EohtqSAJk6S_g5rs254I3jtmI76qTggdU71VuNwu/s72-c/yerel-yonetimler.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/yerel-yonetimler-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/yerel-yonetimler-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content