Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Tekstil ve Halı Makineleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığ...

Tekstil ve Halı Makineleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Tekstil ve Halı Makineleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Tekstil ve Halı Makineleri bölümü nedir, puan türü nedir, Tekstil ve Halı Makineleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Tekstil ve Halı Makineleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Nedir?

Tekstil ve Halı Makineleri bölümü; tekstil ve halı makinelerinin üretim, bakım ve onarım aşamalarında görev alabilecek meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

                                                                  

Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Tekstil ve Halı Makineleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Tekstil ve Halı Makineleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Tekstil ve Halı Makineleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Tekstil ve Halı Makineleri nedir
Tekstil ve Halı Makineleri

Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Tekstil ve Halı Makineleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Tekstil ve Halı Makineleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Halı işleme yerleri

2- Halı işlemesi yapan yerlerde(üretim, planlama, Ar-Ge, kalite kontrol, desen ve pazarlama) alanlarında

3- Halı üretim departmanları

4- Kendi İş Yerlerinde

5- Özel Dokuma Fabrikaları

6- Özel İşletmeler

7- Tekstil Fabrikaları

 

Ülkemiz için önemli bir ihracat potansiyeline sahip olan tekstil ve halıcılık sektöründe, iyi yetişmiş teknikerlerin iş bulma olanakları oldukça fazladır. Mezunlarımız, tekstil fabrikalarında ve halı işletmelerinde çeşitli departmanlarda (üretim, planlama, terbiye, kalite kontrol, pazarlama, desen, AR-GE vb.) çalışabilirler.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Tekstil ve Halı Makineleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Tekstil ve Halı Makineleri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Üretimi yapılacak halı ve tekstil makinelerinin tasarlar.

2- Üretimin her safhasında etkin rol alır.

3- Araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunur.

4- Tekstil ve halı makinelerinin bakım ve onarımlarını yapar.

5- Üretilen makineleri pazara sunar.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Tekstil ve Halı Makineleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Tekstil ve Halı Makineleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Tekstil ve Halı Makineleri teknikeri; fabrika veya atölye gibi kapalı ortamlarda görev yaparlar. Çalışma ortamı aydınlık, gürültülü ve tozludur. Çalışırken tekstil mühendisi, teknikeri veya teknisyenin verdiği yönergeler doğrultusunda, ustalar ve diğer çalışanlarla iletişim halindedirler.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Tekstil ve Halı Makineleri maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Tekstil ve Halı Makineleri maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Tekstil ve Halı Makineleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Tekstil ve Halı Makineleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Makine Mühendisliği

-Mekatronik Mühendisliği

-Tekstil Mühendisliği

 

2 Yıllık Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, İngilizce-I, Toplumsal Duyarlılık Projesi-I, Genel ve Mesleki Etik, Elyaf Bilgisi I, Makine Elemanları, Genel Dokuma Teknikleri, Matematik, Temel Desen Bilgisi, Araştırma Yöntem ve Teknikler.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Türk Dili-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, İngilizce-II, İngilizce-II, Toplumsal Duyarlılık Projesi-II, Elyaf Bilgisi II, İplik Teknolojisi I, Kalite Kontrol, Genel Terbiye Teknolojisi, Teknik Resim, Makine Halıcılığında Planlama, Ofis Otomasyonu.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

İşyeri Eğitimi-I, Teknik Tekstiller, Tekstilde Maliyet Hesapları, Mesleki İngilizce, Bilgisayarlı Desen Tasarım, Makine Halıcılığında Bitim ve Konfeksiyon İşlemleri, Laboratuvar Teknikleri II, Dokusuz Yüzeyler.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Teknik Tekstiller, Tekstilde Maliyet Hesapları, Mesleki İngilizce, Bilgisayarlı Desen Tasarım, Makine Halıcılığında Bitim ve Konfeksiyon İşlemleri, Laboratuvar Teknikleri II, Dokusuz Yüzeyler.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Tekstil ve Halı Makineleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Tekstil ve Halı Makineleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Tekstil ve Halı Makineleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bedence sağlıklı ve güçlü olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Fizik bilimine ilgi duymalı ve bu alanda başarılı olmalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Teknolojiye karşı ilgili olmalı.

8- Yönergeyi takip etmeli.

 

Tekstil ve Halı Makineleri Okuyanlar ve Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Tekstil ve Halı Makineleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Tekstil ve Halı Makineleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIS1auWDRUXb_ecveLlQhuTIK_NwCmeWBaZlarNagIQ83_oMXMLXr8ieYmaVJqJ3TyLtoBnnjUscbBmsxdno6YB463WzJlS2Krw60wXgh3sBMAUW5KmMY01C5_j7p9-6GlWDBVqxnkmBdg/w320-h153/tekstil-ve-hali-makineleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIS1auWDRUXb_ecveLlQhuTIK_NwCmeWBaZlarNagIQ83_oMXMLXr8ieYmaVJqJ3TyLtoBnnjUscbBmsxdno6YB463WzJlS2Krw60wXgh3sBMAUW5KmMY01C5_j7p9-6GlWDBVqxnkmBdg/s72-w320-c-h153/tekstil-ve-hali-makineleri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/tekstil-ve-hal-makineleri-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/tekstil-ve-hal-makineleri-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content