Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Sosyal Güvenlik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı d...

Sosyal Güvenlik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sosyal Güvenlik bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sosyal Güvenlik bölümü nedir, puan türü nedir, Sosyal Güvenlik bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sosyal Güvenlik dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir?

Sosyal Güvenlik bölümü; bireylerin bu hakkını koruma altına almak için yapılması gereken çalışmaları yapan, teminini ve takibini sağlayan, devletin sosyal güvenlikle ilgili aldığı yeni kararları uygulayan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Sosyal Güvenlik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Sosyal Güvenlik bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sosyal Güvenlik, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sosyal Güvenlik bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Sosyal Güvenlik iş imkanları
Sosyal Güvenlik

Sosyal Güvenlik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Sosyal Güvenlik mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sosyal Güvenlik mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Belediyelerin Sosyal Yardım ve Hizmetlerine ilişkin birimleri

2- İl ve ilçe müdürlükleri

3- Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatı

4- Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları

 

Sosyal Güvenlik Meslek Elemanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatında, il ve ilçe müdürlüklerinde, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları ile belediyelerin Sosyal Yardım ve Hizmetlerine ilişkin birimlerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Sosyal Güvenlik mezunları kendilerini belli alanlarda geliştirmek suretiyle “Sosyal Güvenlik Danışmanlık Bürosu” adında kendi iş yerlerini açabilirler. 

Burada bir işverene bağlı olmadan iş yerlerine ve bireylere, sosyal güvenlik iş ve işlemlerine dair danışmanlık hizmeti yürütebilirler. Mezunlar, kişisel ilgi alanları ve tercihlerine göre İş Sağlığı ve Güvenliği, Pazarlama ve Yönetim gibi pek çok alanda çalışabilirler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), büyük ölçekli şirketler ve çok uluslu firmaların İnsan Kaynakları departmanlarında istihdam olanağı bulabilirler.

 

Sosyal Güvenlik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sosyal Güvenlik mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sosyal Güvenlik mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Sistemle ve yönetmeliklerle ilgili araştırmalar yapar.

2- Gerekli çalışmaları yaparak bireylerin haklarının teminini sağlar.

3- Yaşanan güncel olaylara pratik çözümler getirerek bireylere fayda sağlar.

4- Sosyal güvenlikle ilgili olayların değerlendirilebilmesine yönelik olarak örnek olayları araştırır, avantajlar-fırsatlar-dezavantajlar bulur ve çözüme ulaştırır.

5- Sosyal güvenliğin sağlanması ve korunmasında sürekliliği sağlayabilmek için yeni çıkan uygulamaları takip eder ve ilgili bireylere uygulamak için gerekli çalışmaları yapar.

 

Sosyal Güvenlik Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Sosyal Güvenlik çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Sosyal Güvenlik okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Sosyal Güvenlik Meslek Elemanları, kapalı ofis ortamlarında bilgisayarlarla çalışırlar.  Çalışma saatleri düzenlidir.  Çalışırken meslektaşları, yöneticileri ve sosyal güvenlik sisteminden yararlanan vatandaşlarla iletişim halindedirler. 

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar

2- Kağıt, kalem

3- Hesap makinesi

4- Telefon, faks, teleks gibi iletişim araçları

5- Fotokopi Makinesi

6- Diğer Büro Malzemeleri

 

Sosyal Güvenlik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sosyal Güvenlik maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sosyal Güvenlik maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Sosyal Güvenlik Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sosyal Güvenlik bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

-İktisat

-İşletme

-Maliye

-Sigortacılık

-Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik

-Sosyal Hizmet

 

2 Yıllık Sosyal Güvenlik Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Sosyal Politikaya Giriş, Genel Ekonomi, Genel İşletme, Genel Muhasebe, Temel Hukuk, Türk Dili-I, İngilizce-I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-II, Temel Bilgi Teknolojileri, Sosyal Güvenliğe Giriş, Halkla İlişkiler ve İletişim, İstatistik, Sosyoloji, Türk Dili-II, İngilizce-II, Meslek Stajı (30 İş Günü).

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Paket Programlar, SGK ve E-Devlet, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, AB ve Türkiye’de Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmet ve Bakım, Vergi Hukuku, Sigortacılık, Sağlık Mevzuatı, Sosyal Güvenlik Finansmanı.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Sosyal Güvenliğin Güncel Sorunları, İcra-İflas ve Kamu Alacakları Hukuku, Genel Sağlık Sigortası, Bitirme Projesi, Sözleşme Hukuku.

 

Sosyal Güvenlik Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sosyal Güvenlik bölümüne son beş yılda toplamda 1060 kontenjan verilmiş ve atamalar 70 ve üzeri puanlarla gerçekleşmiştir.

 

Sosyal Güvenlik Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sosyal Güvenlik tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- İnsan haklarına önem vermeli.

4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

5- Mantıklı çözümler üretebilmeli.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Rutin işlerden hoşlanmalı.

8- Sabırlı ve sorumluluk duygusu gelişmiş olmalı.

9- Sorunları objektif değerlendirebilmeli.

 

Sosyal Güvenlik Okuyanlar ve Sosyal Güvenlik Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sosyal Güvenlik yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sosyal Güvenlik iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihqE9O-_jqfxEell_yhBrv4BlIeAT-O39oYX6MtQnZJuXxVRkl3pFy0Z299Z9exFeNY3at0Om52gLMQN4JUt1DzvSkVvTsn6PGorcsqmYlnkrp_BkTefaGgrj5LKicLqjvCJoPtacgmTrX/s16000/sosyal-guvenlik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihqE9O-_jqfxEell_yhBrv4BlIeAT-O39oYX6MtQnZJuXxVRkl3pFy0Z299Z9exFeNY3at0Om52gLMQN4JUt1DzvSkVvTsn6PGorcsqmYlnkrp_BkTefaGgrj5LKicLqjvCJoPtacgmTrX/s72-c/sosyal-guvenlik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/sosyal-guvenlik-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/sosyal-guvenlik-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content