Reklamcılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizim...

Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Reklamcılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Reklamcılık bölümü nedir, puan türü nedir, Reklamcılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Reklamcılık dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Reklamcılık Bölümü Nedir?

Reklamcılık bölümü; bir ürün veya hizmetin kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Reklamcılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Reklamcılık bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Reklamcılık, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Reklamcılık bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Reklamcılık 2 yıllık
Reklamcılık

Reklamcılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Reklamcılık mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Reklamcılık mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

Reklam endüstrisi, reklam veren şirketlerden, reklamları oluşturan ajanslardan, reklamları taşıyan medyaya kadar geniş bir alana sahiptir. Reklamcılık mezunları şu unvanlarla iş bulma olanağına sahiptir:

 

1- İçerik Editörü

2- Görsel Üretici

3- Marka Yönetici

4- Pazar Araştırmacısı

5- Metin Yazarı

6- Dijital Reklam Yöneticisi

 

Reklamcılık kariyerleri bir zamanlar matbaa, televizyon ve radyo ile sınırlıyken, teknolojideki hızlı gelişmeler çevrimiçi medya için de fırsatları genişletti. Rekabetçi reklamcılık alanına nasıl başlayacağınızı öğrenmek için, çeşitli derecelerden mevcut çeşitli reklamcılık kariyerlerine kadar bakmanız gerekir.

Reklamcılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Reklamcılık mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Reklamcılık mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Doğru hedef kitleyi belirlemek.

2- Piyasa içerisinde reklam ve pazar araştırması yapmak.

3- Reklam ve pazar araştırması doğrultusunda hedef kitleye göre hizmet ya da ürünün tanıtımını-reklamı yapmak.

4- Araştırma için odak grubu ve müşteri anketleri kullanarak doğru sonuca ulaşmayı hedeflemek.

5- Hedef kitleler ile iletişim kurmak.

6- Müşteri ilişkilerini doğru yönetmek.

7- Reklamcılık fırsatlarını değerlendirmek.

8- Reklamları ilgili basın ve iletişim kanallarına konumlandırmak.

9- Reklam, broşür, web sitesi gibi pazarlama materyalleri tasarlamak.

10- Baskılı kampanyalar ve web sitesi için içerik üretmek.

11- Broşür, kartvizit gibi baskılı reklamların dağıtılmasını sağlamak.

12- Kitle erişimini artırmak için sosyal medya üzerinden reklam yapmak.

13- Dijital ajanslardan destek alarak çözüm üretmek.

14- Personeli reklam alanında yönlendirmek ve kontrol etmek.

 

Reklamcılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Reklamcılık maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Reklamcılık maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Reklamcılık Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Reklamcılık bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Reklamcılık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Halkla İlişkiler ve Tanıtım

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

-İletişim

-İletişim Bilimleri

-Reklam Tasarımı ve İletişimi

-Reklamcılık

 

2 Yıllık Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Reklamcılığa Giriş, Türk Dili – I, Yabancı Dil (İngilizce-I), Bilgi İşlem Ve Enformasyon Teknolojileri, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Genel İşletme, İstatistik, İletişim Ve İkna, İş Sağlığı Ve Güvenliği.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Yabancı Dil (İngilizce-Ii), Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-2, Türk Dili – 2, Kitle İletişim Çözümleme Yöntemleri, Kitle İletişim Çözümleme Yöntemleri, Yaratıcı Düşünce Yöntemleri Ve Teknikleri, Görsel Tasarıma Giriş, Kurum Ve Marka Kimliği, İletişim Hukuku Ve Etik, Pazarlama İlkeleri.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Halkla İlişkiler, Girişimcilik, Görsel Reklam Tasarımı – I, Reklamda Yaratıcılık Ve Yaratıcı Stratejiler, Reklam Yazarlığı, Fotoğraf Okuma Ve Reklam Fotoğrafçılığı, Reklamda Tüketici Davranışları, Etkili Ve Güzel Konuşma, Medya Planlama Ve Satın Alma.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Yeni Medya, Reklam Araştırma Ve Etkinlik Ölçümü, Sektörel Tanıma, Reklamcılık Proje Analiz Ve Uygulamaları, Görsel Reklam Tasarımı – 2, Reklamcılıkta Müşteri İlişkileri Yönetimi, TV Reklamcılığı, Mesleki İngilizce.

 

Reklamcılık Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Reklamcılık KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Reklamcılık bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Reklamcılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Reklamcılık tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Ayrıntıları görebilmeli.

2- Bilgisayar teknolojisini iyi kullanmalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Gündemi takip etmeli.

6- Hayal gücü geniş olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sosyoloji ve psikoloji alanlarına hakim olmalı.

 

Reklamcılık Okuyanlar ve Reklamcılık Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Reklamcılık yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Reklamcılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Reklamcılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Reklamcılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCZe9WDY82Xfdcw17OliSTqJzynqzveUEGgci-Lssh-7L2MG-fXXvL6Z_hET-W-6OW03meE2f3oN6c948AYRtil-c-Iu8sJlK83nPl2y8bhDRg9RY3MBVE38PDbMwYT3i4N7vgHUapwRX1/s16000/reklamcilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCZe9WDY82Xfdcw17OliSTqJzynqzveUEGgci-Lssh-7L2MG-fXXvL6Z_hET-W-6OW03meE2f3oN6c948AYRtil-c-Iu8sJlK83nPl2y8bhDRg9RY3MBVE38PDbMwYT3i4N7vgHUapwRX1/s72-c/reklamcilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/reklamclk-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/reklamclk-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content