Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ...

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Nedir?

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü; demiryollarında enerji tesisleri, elektrikli işletme tesisleri ile santrallerin ve sinyalizasyonun, kent içi raylı ulaşım sistemlerinin elektrik ve elektronik aksamının ayarlarını ve düzenli kontrolünü, bakım ve onarımını, sistemin her zaman aktif halde tutulma işlemini yapan kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi olanakları
Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)

 

Demiryolu ulaşımının güvenli, hızlı olması ve ülke ekonomisi ile endüstrileşmesinde giderek artan bir öneme sahip olduğu son yıllarda ülkemizde de anlaşılmıştır. Tüm dünyada demiryolu ulaşımının giderek hızla gelişmesi, elektrifikasyon ve sinyalizasyona yönelik yeni uygulamalar, geçmiş yıllara göre daha karmaşık hale gelen demiryolu trafiğinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesinin önemini de artırmıştır.

 

Meslek elemanları TCDD Genel Müdürlüğü ve bazı büyükşehir belediyelerince taşeron firmalara verilen metro ve tramvay yapımı işleri bu meslekte çalışma alanlarıdır.

Raylı sisteme yönelik toplu taşıma uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılması durumunda bu meslekte iş bulma olanağı daha da artacaktır.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Gelen arıza bildirimi üzerine arızanın türüne göre gerekli aletleri temin ederek arıza mahalline gider.

2- Araştırma, inceleme ve ölçümler (empedans, akım, gerilim, frekans vb.) yaparak arızanın kaynağını ve yerini tespit eder.

3- Sorumluluk alanına giren önem ve büyüklükteki arızaları gidermek amacıyla yetkisi dahilinde enerjiyi kesip arızayı giderme yolunu seçer.

4- Sorumluluk alanını aşan arızalarda kendi üstlerine gerekli bilgileri verir.

5- Sinyalizasyon sisteminin ve kataner sisteminin bakım ve onarımın yapar.

6- Periyodik bakım ve kontrol işlemlerini yapar.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Raylı Sistemler Elektrik Elektronik Teknikerleri çalışmalarını, işin niteliğine göre hem kapalı mekanlarda hem de açık havada kalabalık, soğuk, sıcak, yağışlı hava koşullarında yürütürler. Görevi yaparken dikkatsizlik önemli kazalara ve çok büyük mali kayıplara yol açabilir.. Görev yaptığı kimselerle ekip halinde ve koordineli olarak çalışırlar.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Elektrik tesislerinin kontrolü için gerekli olan çeşitli elektrik ölçü aletleri (voltmetre, ampermetre, avometre, mikrometre, kompresör vb.)

2- Elektrik tesislerinin yapım, bakım ve onarımlarında kullanılan malzeme, el takımları, anahtar takımları el ölçme elemanları, test cihazları vb.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Elektrik Mühendisliği

-Elektrik-Elektronik Mühendisliği

-Elektronik Mühendisliği

-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

-Endüstri Mühendisliği

-Fizik

-Fizik Mühendisliği

-Raylı Sistemler Mühendisliği

 

2 Yıllık Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Temel Bilgi Teknolojisi, İngilizce I, Matematik I, Raylı Sistem Bilgisi, İş Güvenliği, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Teknik Resim, Türk Dili I, Çalışma Mevzuatı, Tehlikeli Madde Taşımacılığı.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

İngilizce II, Matematik II, Raylı Sistem Trafiği, Devre Analizi, Ölçme Tekniği, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Kent İçi Raylı Ulaşım Sistemleri I, Enerji Tesisleri, Elektrikli İşletme Tesisleri I, Haberleşme Teknolojisi, Elektronik, Personel Bilgisi, Genel Yol Bilgisi.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Kent İçi Raylı Ulaşım Sistemleri II, Elektrikli İşletme Tesisleri II, Demiryolu Haberleşmesi, Santral Teknolojisi, Teknik İngilizce, Sinyal Tekniği, Genel Raylı Sistem İşletmeciliği.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi bölümüne son beş yılda toplamda 128 kontenjan verilmiş ve atamalar 70 ve üzeri puanlarla gerçekleşmiştir.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Planlı çalışmayı bilmeli.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Fizik ve matematik derslerine ilgili ve bu alanlarda başarılı olmalı.

6- Mekanik yeteneği gelişmiş olmalı.

7- Herhangi bir vücut engeli olmamalı.

8- Yönergeyi izleyebilmeli.

9- Tedbirli olmalı.

10- Çabuk ve doğru karar verebilmeli.

 

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Raylı sistem yol teknolojileri mi iyi yoksa raylı sistem elektrik elektronik bölümü iyi

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9vThAB-Dxa-8SHYfd7xwlbowQalWX2ASjkIK9Na6JFy3HknYm9TsRcRyzzEft-QFc7v5qHsOUBsMhZ9e_RMxyPi5qXbOVct16ojQfUREhWWVHLEpq9prhQhcj9QvooyzxWoDjq2gPoSv6/w320-h155/rayl%25C4%25B1-sistemler-elektrik-ve-elektronik-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9vThAB-Dxa-8SHYfd7xwlbowQalWX2ASjkIK9Na6JFy3HknYm9TsRcRyzzEft-QFc7v5qHsOUBsMhZ9e_RMxyPi5qXbOVct16ojQfUREhWWVHLEpq9prhQhcj9QvooyzxWoDjq2gPoSv6/s72-w320-c-h155/rayl%25C4%25B1-sistemler-elektrik-ve-elektronik-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/rayl-sistemler-elektrik-ve-elektronik.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/rayl-sistemler-elektrik-ve-elektronik.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content