Podoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

 Podoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimiz...

 Podoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Podoloji bölümü var. Aşağıda sırasıyla Podoloji bölümü nedir, puan türü nedir, Podoloji bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Podoloji dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Podologları, hastayla ilgilenen uzman doktorun teşhisine ve tedavi için yaptığı yönlendirmelere bağlı olarak hastaların ayak tedavisiyle ilgilenen sağlık teknikerleridir. Bu sebeple halk arasında ayak sağlığı uzmanı ya da ayak hastalıkları uzmanı olarak da bilinirler.

 

2 Yıllık Podoloji Bölümü Nedir?

Podoloji bölümü, kişilerin ayak sağlığının korunması ve bakımı ile ilgili hizmet veren sağlık çalışanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır. Podoloji mezunlarına podolog denir ve podologlar, alanında uzman doktorun teşhis ve yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisine yardımcı olur.

 

Podoloji Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Podoloji bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Podoloji, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Podoloji bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Podoloji nedir
Podoloji

Podoloji Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Podoloji mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Podoloji mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

Podoloji çalışma alanları daha çok hastanelerdir; ancak ayak sağlığı ile ilgili cihazlar üreten firmalarda çalışmaları da mümkündür. Örneğin ortopedik ayakkabı veya diğer yürüme ile alakalı cihazlar üreten bir firmada danışman olarak çalışabilecekleri gibi, bu firmaların satış, dağıtım departmanlarında da görev alabilirler. Ayrıca ayak sağlığı konusunda en önemli çalışma alanlarından biri de futbol takımlarıdır. Futbol takımlarında da podoloji mezunlarının çalışması mümkündür.

 

Podoloji Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Podoloji mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Podoloji mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Aşırı terleyen ayakları tedavi etmek.

2- Ayak şekil bozukluklarını tedavi etmek.

3- Batık tırnak tedavisi yapmak ve soruna kalıcı çözüm sağlamak.

4- Diyabetik ayak bakımı sunmak.

5- Kalınlaşmış tırnakları ve nasır oluşumunu tedavi etmek.

6- Sağlıklı bireylerin ayaklarının medikal bakımını yapmak.

7- Sporcuların ve dansçıların ayaklarının bakımını yapmak.

8- Tırnak mantarı bakımı yapmak.

 

Podoloji Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Podoloji maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Podoloji maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Podoloji Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Podoloji bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Podoloji dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

-Hemşirelik

-Sağlık Yönetimi

 

2 Yıllık Podoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Genel Anatomi, Genel Fizyoloji, Temel Kimya, Farmakoloji, Temel Mikrobiyoloji I, Tıbbi Terminoloji, Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, İngilizce-I, Beden Eğitimi-I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Biyokimya, Podolojiye Giriş, Ayak Ortopedisi, Patoloji, Temel Mikrobiyoloji II, Türk Dili-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, İngilizce-II, Beden Eğitimi-II, Yaz Stajı (30 İş günü).

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hastalıklar Bilgisi-I, Podoloji Teknikerliği Uygulamaları-I, Diyabet ve Ayak Sağlığı-I, Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Uygulamaları ve Ortotiks, Halk Sağlığı, Alt Ekstremite Nörolojisi.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Hastalıklar Bilgisi-II, Podoloji Teknikerliği Uygulamaları-II, Diyabet ve Ayak Sağlığı-II, Ayak Deri Hastalıkları, Tıbbi Etik, Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi.

 

Podoloji Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Podoloji KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Podoloji bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Podoloji Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Podoloji tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasına yatkın olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Empati kurma yeteneğine sahip olmalı.

5- Fen bilimlerine ilgili ve bu alanlarda başarılı olmalı.

6- İletişim becerileri gelişmiş olmalı.

7- İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmeli.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Sabırlı, hoşgörülü olmalı.

11- Titiz ve dikkatli olmalı.

 

Podoloji Okuyanlar ve Podoloji Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Podoloji yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Podoloji iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Podoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Podoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzfeTW94ZVy-MBTcja4WCFTYiAbA_jt_oXzqIeun4aZe8r6CFHlLk7NKuegT5Zg61kZJTDRCiN6sjDRg1GetNafCQLK9HVaMSnQNA3JEs0t4aPMBnyYUzuAy315RmAZNibmJXXEGCYEaxB/s16000/podoloji.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzfeTW94ZVy-MBTcja4WCFTYiAbA_jt_oXzqIeun4aZe8r6CFHlLk7NKuegT5Zg61kZJTDRCiN6sjDRg1GetNafCQLK9HVaMSnQNA3JEs0t4aPMBnyYUzuAy315RmAZNibmJXXEGCYEaxB/s72-c/podoloji.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/podoloji-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/podoloji-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content