İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanı...


İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü nedir, puan türü nedir, İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, İnternet ve Ağ Teknolojileri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İnternet ve Ağ Teknolojileri iş imkanları
İnternet ve Ağ Teknolojileri

2 Yıllık İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Nedir?

İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü; internet ve bilgisayar alanlarının gelişmesi ve değişmesi sonucu ortaya çıkan verilerin paylaşımı, saklanması, güvenliği, iletimi ve işlenmesi için kullanılan bilgisayar donanımını, yazılımını, bilgisayar ağlarını ve iletişim teknolojilerini kullanabilen meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. İnternet ve Ağ Teknolojileri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İnternet ve Ağ Teknolojileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İnternet ve Ağ Teknolojileri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Devlet bankalarında veya özel bankalar
2- HP iş ortakları
3- Cisco iş ortakları
4- KOBİ’lerin bilgi işlem bölümleri
5- Büyük firmaların bilgi işlem departmanları
6- Her türlü devlet kurumu
7- İnternet servis sağlayıcıları
8- Ağ/sistem destek firmaları
9- Bilişim teknolojileri eğitim ve danışmanlık firmaları
10- Kendi işleri
11- Microsoft iş ortakları

İnternet ve Ağ Teknolojileri ön lisans mezunlarının iş bulma olanakları geniştir. Hemen hemen tüm kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait işyerlerinde çalışabilirler. Bilgisayarın ve internetin her alanda yaygınlaşması, bu meslekteki elemanların iş bulmalarını kolaylaştırmakta ve aranan eleman olma özelliklerini daha uzun bir süre koruyacaklarını göstermektedir. Bu meslek hem kadınlara hem de erkeklere yöneliktir.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İnternet ve Ağ Teknolojileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İnternet ve Ağ Teknolojileri mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Sistem ve iletişim altyapısı için kurum ihtiyaçlarını belirler.

2- Kullanılacak sistemin tasarımını yaptıktan sonra gerekli donanımı ve yazılımı belirler sonrasında kurulumunu sağlar.

3- Düzenlenen ve kurulan sistemin doğru bir şekilde işlemesi için sürekli sistemi denetler ve sistemin işleyişinde çıkan sorunları çözer.

4- İnternet uygulamaları uzmanı ilgili alanla (sağlık, eğitim vs.) alakalı sistemin çatısını oluşturacak bilgileri bilgisayara girer.

5- Dış kullanıcının istediği ölçütlere göre bilgi edinebilmesi için gerekli programları yapar ve internet ortamına aktarır.

6- Sektördeki bilgisayarların hangisinin bütün bilgisayarlara hangisinin kısmi bilgisayarlara bağlanacağını düzenler.

7- Dışarıdan yapılacak olan erişimlerde güvenliği ve denetimi sağlar.

8- İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin faaliyetleri uygular.

9- Kalite Yönetim Sistemi kurallarına uygun çalışır.

10- Mesleki gelişim faaliyetlerinde bulunur.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İnternet ve Ağ Teknolojileri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İnternet ve Ağ Teknolojileri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

İnternet ve ağ teknolojileri ile ilgili meslekle uğraşan kişiler genellikle büro ortamında çalışırlar. İş büro ortamında masa başında oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Meslek sahipleri, ağ sistemleri için bina içi veya dışı çalışılabilmektedir. İnternet ve ağ teknoloji ile ilgili meslekle uğraşan kişiler çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim halindedir.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Masaüstü veya dizüstü bilgisayar,
2- İnternet bağlantısı ve ağ kurulum malzemeleri (router, switch vs.),
3- Yazılım programları ve lisansları
4- Kuruluma yardımcı malzemeler (Ağ pensesi, kablo test cihazı, ölçü aleti, tornavida, çekiç, kerpeten, kablo, vs.)

İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İnternet ve Ağ Teknolojileri maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İnternet ve Ağ Teknolojileri maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. İnternet ve Ağ Teknolojileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Bilgisayar Bilimleri

-Bilgisayar Mühendisliği

-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

-Bilişim Sistemleri Mühendisliği

-Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

-Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

-Yazılım Mühendisliği

-Yönetim Bilişim Sistemleri


2 Yıllık İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi –I, Türk Dili –I, Yabancı Dil –I, Matematik, Programlama Temelleri, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Donanımı, JavaScript, Ofis Yazılımları.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Yabancı Dil I, Matematik II, Ağ Teknolojilerine Giriş, Grafik ve Animasyon, Nesne Tabanlı Programlama, Web Tasarımın Temelleri, C Programlama, Staj.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Sunucu Yönetimi, İnternet Programcılığı, Java Programlama, İleri Ağ Teknolojileri, Web Güvenliği, Mesleki İngilizce I.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İnternet Güvenliği, Ağ Cihazları Yönetimi, İnternet Programcılığı II, Açık Kaynak İşletim Sistemleri, Kablosuz Ağ Teknolojileri, Mesleki İngilizce II, Araştırma Tekniği ve Seminer.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İnternet ve Ağ Teknolojileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümüne son beş yılda 177 kadro açılmış ve mezunlar 82 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İnternet ve Ağ Teknolojileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Ekip çalışmasını sevmeli.
3- Kendini yenileyebilen, araştırmacı biri olmalı.
4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
5- Planlı çalışmayı bilmeli.
6- Sabırlı, dikkatli ve özverili olmalı.
7- Sayısal yeteneği gelişmiş olmalı.
8- Sistemli düşünme gücüne sahip olmalı.
9- Bir konuda verilerin çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri kavrayıp bunu bilgisayar diline aktarabilmeli.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Okuyanlar ve İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İnternet ve Ağ Teknolojileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için İnternet ve Ağ Teknolojileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Nerelerde iş bulacağımıza dair bilgi veren kısımda tüm Devlet kurumları yazıyo Nası olacak kpss puan alıp bilgisayarın adının geçtiği her yere müracatmı edeceğiz

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5iMZ-NsIvZ7uAf-UA72sWGBtCXNZENJw3dGGJ4sk4M77Y0SAARb_Frjn8at8HaClGhb7csiW8vR-UAg03L8saPLw4E8EGncN79P_edl8oOQmQq1QOQSJMr3kSbg1vD0exxqpNcw_jBxzm/s320/internet-ve-ag-teknolojileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5iMZ-NsIvZ7uAf-UA72sWGBtCXNZENJw3dGGJ4sk4M77Y0SAARb_Frjn8at8HaClGhb7csiW8vR-UAg03L8saPLw4E8EGncN79P_edl8oOQmQq1QOQSJMr3kSbg1vD0exxqpNcw_jBxzm/s72-c/internet-ve-ag-teknolojileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/internet-ve-ag-teknolojileri-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/internet-ve-ag-teknolojileri-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content