Hava Lojistiği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Hava Lojistiği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı ...


Hava Lojistiği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Hava Lojistiği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Hava Lojistiği bölümü nedir, puan türü nedir, Hava Lojistiği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Hava Lojistiği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Hava Lojistiği mezunları nerede çalışır
Hava Lojistiği
Yeni bir program olan Hava Lojistiği, gün geçtikçe önemi artan  havacılık alanı için nitelikli çalışanlar yetiştirmek adına sektör için oldukça önemlidir. Program, teorik bilgi ve beceri ile eğitimini tamamlamış, havacılık sektöründe günümüzde ve gelecekte yaşanacak değişimlere ve gelişmelere ayak uydurabilecek bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. 

Havayolu ile yük ve yolcu taşımacılığının gün geçtikçe artış göstermesi, sektörde çalışma hacminin de artmasını sağlamaktadır. Öğrenciler, gerekli donanıma sahip olacak şekilde aldıkları eğitimlerini, dönem sonunda hava lojistiği alanında gerçekleştirdikleri stajlar ile tamamlamaktadırlar.  Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar’ sözü Hava Lojistiği programının önemini açıkça vurgulamaktadır.

2 Yıllık Hava Lojistiği Bölümü Nedir?

Hava Lojistiği bölümü; havacılık alanında uzman olabilecek teorik bilgi ve beceri ile donatılmış, sektörde yaşanacak zorluklar karşısında çözüm odaklı olabilecek öğrencilerin yetiştirilmesi için kurulmuş bir önlisans programıdır.

Programda öğrencilerin aldıkları teorik eğitim yönetim becerilerinin gelişmesini sağlamaya yönelik olmaktadır. Uygulamalı olarak gerçekleştirdikleri zorunlu staj ise havacılık ve lojistik sektörünün karmaşık yapısını çözebilecek kabiliyeti kazandırmaya yöneliktir. Günümüz koşullarının gerektirdiği yenilik ve gelişimlere uygun olarak hazırlanan müfredatları ile sektörde faaliyet göstermeye hazır bireyler yetiştirilmektedir.

Hava Lojistiği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Hava Lojistiği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Hava Lojistiği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Hava Lojistiği bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

Hava Lojistiği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Hava Lojistiği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Hava Lojistiği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Havayolu İşletmeleri
2- Kargo Şirketleri
3- Lojistik Firmaları

Bölüm mezunları ''Hava Lojistiği Teknikeri'' unvanını alacak olup, havayolu işletmelerinin; planlama, pazarlama, malzeme yönetimi, envanter yönetimi, depo ve antrepolarda, dağıtım, taşımacılık, sigorta, gümrük hizmetleri, satın alma, müşteri hizmetleri, dış ticaret ve satış departmanlarında ve kargo şirketlerinin hava kargo bölümlerinde çalışma imkanına sahip olmaktadırlar. Havacılık sektörü haricinde bir kariyer tercih eden mezunlarımız ise; lojistik ve sanayi alanlarında çalışabilmektedirler. 

Hava Lojistiği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Hava Lojistiği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Hava Lojistiği mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Sevkıyatı yapılacak ürünlerin sevkıyata hazır hale getirilmesi ve sevk edilmesini sağlar.
2- Farklı tedarik faaliyetlerine yardımcı olmak için fiziksel kataloglama, depolama, stoklama, malzeme kontrol koordinasyonu ve veri girişlerini gerçekleştirir.
3- Lojistik politika, prosedür ve destek planlarının işleyişini destekler.
4- Şirketin lojistik işlemleri ile ilgili tüm belge ve dokümanların muhafazasını sağlar.
5- Müşteriler tarafından yapılan talepleri değerlendirir ve birim yöneticilerine iletir.
6- Lojistik bütçesinin hazırlanmasında ve tedarikçi ödemelerinin yönetilmesinde rol alır.

Bölümden mezun olan öğrencilerimiz sivil havacılık sektöründe yerlerini alabilecek donanıma sahip olacaklardır. Havacılık sektörü dışındaki iş hayatını tercih eden mezunlarımız ise; lojistik ve sanayi alanları yanında kendi işlerinde de çalışabilmektedirler.

Hava Lojistiği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Hava Lojistiği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Hava Lojistiği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Meslek elemanı, havaalanları, kargo firmaları ve havayolu işletmelerinde çalışır. Çalıştığı bölüme göre büro ortamında, masa başında oturarak mesleğini icra edebileceği gibi, uzun süre ayakta çalışması da söz konusudur. Çalışma şekli tam gün veya vardiyalı olabilmektedir. Çalışırken meslektaşları, uçak personeli ve diğer çalışanlarla sürekli iletişim halindedir.

Hava Lojistiği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Hava Lojistiği maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Hava Lojistiği maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

Hava Lojistiği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Hava Lojistiği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Hava Lojistiği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Havacılık Yönetimi

-Lojistik Yönetimi

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik


2 Yıllık Hava Lojistiği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Genel Hukuk, Bilgi Teknolojileri, Gümrük Yönetimi, Lojistiğe Giriş, Türk Dili I, Temel Uçak Bilgisi, İngilizce.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Ticaret Hukuku, Genel İşletme, Havacılıkta Stratejik Yönetim, Taşımacılık, Türk Dili 2, İngilizce 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Mesleki İngilizce, Yaz Stajı, Tedarik Zinciri Yönetimi, Temel Harekat, Hava Taşımacılığı Ve İşletmeciliği, Hava Kargo Yer Hizmetleri, Havacılık Emniyeti.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Meteoroloji, Ulaştırma Mevzuatı Ve Sigorta, Hava Kargo Kapsamında Tehlike Madde Taşımacılığı, Taşıma Sistemleri, İş Sağlığı Ve Güvenliği.

Hava Lojistiği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Hava Lojistiği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Hava Lojistiği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmedi.

Hava Lojistiği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Hava Lojistiği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Ayrıntılara dikkat edebilmeli.
2- Değişik ortamlara uyum sağlayabilmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Ekip çalışmasını sevmeli.
5-  Güncel gelişmeleri takip etmeli.
6- İletişim becerileri gelişmiş,
7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
8- Planlı çalışmayı bilmeli.
9- Sorumluluk sahibi, tedbirli olmalı.
10- Sosyal bilimlere ve ekonomiye ilgi duymalı.
11- Yabancı dil öğrenme yeteneğine sahip olmalı.

Hava Lojistiği Okuyanlar ve Hava Lojistiği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Hava Lojistiği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Hava Lojistiği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Hava Lojistiği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Hava Lojistiği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP9Y9C7noCH7IJmoObYNOKIbRMJmmjBlG2Fc2Hzd1g0pv45kJUmH-yvWrhi5D90d559VM2M9Dt5yn4KcnkFt8X6fBXBQDaW39S7aJsfYux3Bb1OktEVSqMLXaqf3v42KykuFjD0g-eqpU0/s1600/hava-lojistigi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP9Y9C7noCH7IJmoObYNOKIbRMJmmjBlG2Fc2Hzd1g0pv45kJUmH-yvWrhi5D90d559VM2M9Dt5yn4KcnkFt8X6fBXBQDaW39S7aJsfYux3Bb1OktEVSqMLXaqf3v42KykuFjD0g-eqpU0/s72-c/hava-lojistigi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/hava-lojistigi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/hava-lojistigi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content