Gemi İnşaatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Gemi İnşaatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı di...


Gemi İnşaatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Gemi İnşaatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Gemi İnşaatı bölümü nedir, puan türü nedir, Gemi İnşaatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Gemi İnşaatı dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Gemi İnşaatı maaşları imkanları
Gemi İnşaatı


Üç tarafı denizlerle çevrili bir yarım ada olan ülkemizde gemicilik sektörü de gelişmiştir. Gerek yolcu gerekse de yük taşımacılığında kullanılan gemilerin üretildiği tersanelerde çalışacak çok sayıda elemana ihtiyaç vardır. Bu tersanelerde çalışan mezunların maaşları da hatırı sayılır derecede yüksektir. Bu nedenle 2 yıllık Gemi İnşaatı bölümü, adaylar tarafından ilgi görmektedir.. Sizler için bölümü her yönüyle tanıttık. Dilerseniz şimdi ayrıntılara geçelim.

2 Yıllık Gemi İnşaatı Bölümü Nedir?

Gemi İnşaatı; tersanelerde üretimi yapılan her türlü yük ve yolcu gemisi, tekne, feribot veya yat gibi deniz araçlarının tasarım, üretim, bakım, onarım ve montajında görev alan teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır. Bölüm mezunlarına ‘’Gemi İnşaatı Teknikeri’’ unvanı verilmektedir. Bu teknikerler, ilgili mühendisin gözetim ve denetiminde çalışır.

Gemi İnşaatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Bölümü tercih etmek için TYT sınavına girilmeli ve bu sınavdan 150 olan baraj puanı aşılmalıdır. Bölümü devlet üniversitelerinde okuma imkanı olduğu gibi özel üniversitelerde okuma imkanı da bulunmaktadır.

Gemi İnşaatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Gemi İnşaatı teknikerleri kamuda çalışma imkanı bulamasa da özelde iş bulma olanakları yüksektir. KPSS atamalarında kadro açıldığı takdirde kamuya bağlı kurumlara atanmak da mümkündür; ancak bu durum da pek mümkün değildir; zira son 5 yılda kamuya sadece 1 kişi alınmış. Gemi İnşaatı iş olanakları ve çalışma alanları şunlardır:

- Tersaneler
- Gemicilik üzerine bölüm okutan üniversiteler
- Gemi tasarımı yapan işletmeler
- Mekanik atölyeler
-Liman ve liman işletmelerinde gemi teknik personeli pozisyonu

Gemi İnşaatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Gemi inşaatında görev alan teknikerlerin başlıca görevleri şunlardır:

1- Gemi ve benzeri deniz araçlarının tasarımını yapar.
2- Üretimde kullanılacak malzemeyi belirler ve kontrol eder.
3- Çeliklere uygulanacak ısıl işlemlerin gerçekleşme tekniklerini uygular.
4- Ölçme ve kontrol cihazlarını kullanarak doğru ve hassas ölçme ve kontrol görevlerini yerine getirir.
5- Soğuk şekillendirme makinelerinde kesme ve bükme uygulamaları yapar.
6- Gemide bulunan boru bağlantılarını gerçekleştirir.
7- Boya ve raspa işlemlerinin uygulanmasını sağlar.
8- Üretim safhasında gerekli kontrolleri yapar.
9- Üretilen araçların bakım ve onarım işlerini yapar veya yaptırır.
10- Basit gemi elemanlarını yapar.
11- Koruyucu gaz ve toz altı kaynak yöntemleri ile temel kaynak işlemleri yapar.
12- İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
13- İşçiler ile mühendis arasında eşgüdümü sağlar.

Gemi İnşaatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Çeşitli kamu kurumlarında görev alanlar için gemi inşaatı maaşları 4500 lira civarındadır. Özel tersanelerde çalışanlar ise 5000-7000 lira arasında maaş alabilmektedir. Alınan maaş, özel sektör için farklı işletmelerde farklı olabilmektedir.

Gemi İnşaatı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümü başarı ile bitirenler aşağıda yer alan 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilir:

-İmalat Mühendisliği

-Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği

-Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği

-Gemi ve Yat Tasarımı

-Makine Mühendisliği


2 Yıllık Gemi İnşaatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölüm öğrencileri teorik derslerin yanında uygulamalı dersler de görmektedir. Ayrıca staj uygulaması da bulunmaktadır. Gemi İnşaatı dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 1, Bilgisayar Programlama, Gemi İnşaatına Giriş, Gemi Makineleri Elemanları, İmalat İşlemleri 1, İngilizce 1, Matematik 1, Teknik Resim 1, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Türk Dili I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Gemi Elemanları, Gemi Geometrisi, İmalat İşlemleri 2, İngilizce 2, Matematik 2, Teknik Resim 2, Türk Dili 2, Staj.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Bilgisayar Destekli Çizim, Deniz Yapıları Konstrüksiyonu, Gemi Direnci Ve Sevki, Gemi Hidrostatiği Ve Stabilitesi, Gemi İnşaatı, Gemi Meslek Resmi, Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Malzeme Bilgisi.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Gemi Elektrik Ve Elektroniği, Gemi Teorisi Ve Hidrodinamik Dizaynı, Gemi Yardımcı Makine Sistemleri, İş Güvenliği, Gemi Mukavemeti, Mesleki İngilizce, Proje, Tersane Organizasyonu, Staj 2.

Gemi İnşaatı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2015 atamasında 1 kişi 87 puanla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine ‘’Gemi Adamı’’ kadrosuna atandı. Ne yazık ki bundan sonraki yıllarda ise hiç alım yapılmadı. Anlayacağınız son 5 yıl içinde kamuya sadece 1 kişi atanabildi.

Gemi İnşaatı Okuyanlar ve Gemi İnşaatı Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Gemi İnşaatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Gemi İnşaatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Gemi İnşaatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_phfKgwczGTXvmz8y9AwqZZvPc69QMynSFMmFHVOhYMns53ZWPip1hfzxg-eZo-_arh_mBSi-TNBJz4kI0Vh4TXEZJIa8p2EUOUTuNMIE0Q6I_p6koCpYGMeevRkRTzOiWSWBIOibhnNS/s320/gemi-insaati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_phfKgwczGTXvmz8y9AwqZZvPc69QMynSFMmFHVOhYMns53ZWPip1hfzxg-eZo-_arh_mBSi-TNBJz4kI0Vh4TXEZJIa8p2EUOUTuNMIE0Q6I_p6koCpYGMeevRkRTzOiWSWBIOibhnNS/s72-c/gemi-insaati.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/gemi-insaat-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/gemi-insaat-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content