Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? İmkanları ve Maaşları

Ev Tekstili Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...


Ev Tekstili Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Ev Tekstili Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ev Tekstili Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, Ev Tekstili Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Ev Tekstili Tasarımı dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Ev Tekstili Tasarımı iş imkanları
Ev Tekstili Tasarımı

Ev Tekstili Tasarımı bölümü henüz ilk mezunlarını vermemiş olan yeni bir önlisans programıdır. Bölüm ilk defa İstanbul Kültür Üniversitesinde açılmış ve ilk öğrencilerini 2019-2020 eğitim-öğretim yılında almıştır. Ev tekstili üzerine açılmış ilk bölümdür aynı zamanda. Özel İstanbul Kültür Üniversitesi Ev Tekstili Tasarımı bölümünü burslu, yarı burslu veya ücretli olarak okuma imkanınız bulunmaktadır.

2 Yıllık Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Nedir?

Ev Tekstili Tasarımı bölümü; ev ve ofislerde kullanılan her türlü tekstil ürününün tasarımı ve üretiminde etkin rol alacak tasarımcılar yetiştiren bir önlisans programıdır.

Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölüme girmek için girilmesi gereken sınav TYT’dir. TYT puan türü ile tercih edilen bu bölümün eğitim süresi 2 yıldır. TYT’den 150 ve üzeri puan alan her aday bölümü tecih etme hakkına sahiptir. Yerleşme puanı daha yüksektir.

Ev Tekstili Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölümden başarı ile mezun olup diplomalarını alanlar ‘’Ev Tekstili Tasarımcısı’’ unvanı ile anılır. Bölümün devlet kurumlarında iş bulma olanağı düşüktür; zira bu sektörde faaliyet gösteren az sayıda kuruluş vardır. Özel sektörde iş bulmak daha mümkündür. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar bu konuda daha şanslı olacaktır. Ev Tekstili Tasarımı iş imkanları şunlardır:

***Kamu ve özel sektöre ait tekstil firmalarının;

-Tasarım departmanları,
-Ürün geliştirme (ür-ge),
-Araştırma geliştirme (ar-ge),
-Koleksiyon hazırlık ,
-Planlama bölümlerinde tasarımcı olarak çalışabilmektedirler.

Ev Tekstili Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunlarının çalıştıkları yerlerde alacağı başlıca görevler şunlar olacaktır:

1- Üretimi yapılacak ürünü tasarlar.
2- Üretim için gerekli hammaddeyi temin eder.
3- Tasarımın çizimini veya teknik resmini yapar.
4- Maliyet hesaplaması yapar.
5- Üretimin her aşamasında görev alır.
6- Ürünleri satışa sunar.

Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuya atanabilen mezunlar 4100 lira dolaylarında maaş alacaktır. Özel sektörde ise maaşlar 3-4 bin lira arasında değişmektedir.

Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm mezunları DGS ile aşağıdaki 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. Uyarı: Aşağıdaki bölümler İKÜ’nün öngördüğü bölümlerdir. Lütfen güncel DGS kılavuzundan tekrar teyit ediniz.

-Moda Giyim Tasarımı

-Moda Tasarımı

-Tekstil Mühendisliği

-Tekstil Tasarımı

-Tekstil ve Moda Tasarımı

-Tekstil


2 Yıllık Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde okutulan başlıca dersler şunlardır:

*Ev Tekstiline Giriş
*Tekstil Teknolojisi
*Desen
*Dekorasyon
*İç Mekan
*Jakarlı Kumaş Tasarımı
*Brode Tasarım
*Halı Tasarım
*Dijital Ve Transfer Baskı
*Varyant, Ev Tekstilinde Baskı
*Ev Tekstilinde Dokuma
*Ev Tekstilinde Örme
*Ev Tekstili Trendleri
*Marka Yönetimi
*Üretim ve Maliyet
*Satış ve Pazarlama
*Trend
*Mekanda Çağdaş Eğilimler
*Bilgsayar Destekli Baskı Tasarımı
*Bilgisayar Destekli Jakar Tasarımı
*Tekstil Tasarımı (SİMETRİ Programı)
*Çağdaş Moda Akımları
*Mesleki Teknik Çizim
*Kumaş Yapı Bilgisi
*Sunum Teknikleri
*Yabancı Dil
*Proje Geliştirme

Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bölüm henüz mezun vermediği için KPSS taban puanları oluşmamıştır. Ancak öyle görülüyor ki mezun verildiği zaman bile kamuya bu bölümden alım olmayacak.

Ev Tekstili Tasarımı Okuyanlar ve Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Ev Tekstili Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? İmkanları ve Maaşları
Ev Tekstili Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? İmkanları ve Maaşları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKwc2FjwDlT05DLNH42R3-A88O2_HvBSaxqY2TabRyg9Jnb113eeXR0-wb0A-tORJiUahRkwnkf4TEwF9U9pKdDQIVtgn2Ui9LLJgSb1-XJlC7FtbupBanRIfczpcaHX0bCsIHtRYXz-mZ/s320/ev-tekstili-tasarimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKwc2FjwDlT05DLNH42R3-A88O2_HvBSaxqY2TabRyg9Jnb113eeXR0-wb0A-tORJiUahRkwnkf4TEwF9U9pKdDQIVtgn2Ui9LLJgSb1-XJlC7FtbupBanRIfczpcaHX0bCsIHtRYXz-mZ/s72-c/ev-tekstili-tasarimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/ev-tekstili-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/ev-tekstili-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content