Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Endüstriyel Tavukçuluk bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...

Endüstriyel Tavukçuluk bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Endüstriyel Tavukçuluk bölümü var. Aşağıda sırasıyla Endüstriyel Tavukçuluk bölümü nedir, puan türü nedir, Endüstriyel Tavukçuluk bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Endüstriyel Tavukçuluk dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Endüstriyel Tavukçuluk iş imkanları
Endüstriyel Tavukçuluk

İş İmkanları özellikle de kamuya ataması pek iyi olmasa da öğrenci bulan bir bölüm. KPSS ile ataması ise başında ‘’endüstriyel’’ ifadesi bulunan bölümlerden daha iyi. İyi dediysek yanlış anlamayın, öyle kolay kolay atanamıyorsunuz kamu kurumlarına. Yani son 5 yılın atamalarına baktığımızda, kamuya atanan kişi sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Öyle bölümler var ki hiçbir şekilde kontenjan verilmiyor. Bu nedenle bu bölüm için ‘’Buna da şükür.’’ Demek gerekiyor (!) mu bilemiyoruz.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde Endüstriyel Tavukçuluk bölümü sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesinde mevcut. Daha önceki yıllarda bu bölümü okutan üniversiteler varsa bile bölümü kapatmışlar. Bölümün tercih edilebilir olup olmadığına karar vermek için lütfen yazıda yer alan tüm başlık ve içeriklerini inceleyiniz.

2 Yıllık Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Nedir?

Endüstriyel Tavukçuluk bölümü; başta tavuk olmak üzere tüketilebilir her türlü kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapabilecek, kuluçka yumurtalığında görev alabilecek ve tüketilebilir her türlü kanatlı hayvanın kesim ve satışında çalışabilecek meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Endüstriyel Tavukçuluk bölümüne yerleşmek veya bölümü tercih edebilmek için TYT’ye girmelisiniz. TYT’de 150 baraj puanını aşan her aday bölümü tercih edebilir. Bölüm yerleşip yerleşemeyeceğiniz ise puan ve başarı sıranıza göre değişebilir. Öğrenci alımı TYT puan türü ile yapılmaktadır. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ne kadar doğrudur bilemeyiz; ama halk arasında ‘’Tavuk çiftliği işinde iyi para var.’’ Gibi bir kanı var. Bu kanının doğruluk payı nedir emin değiliz; ancak bildiğimiz bir şey var ki bu işi yapabilmeniz için üniversite eğitimi almanıza gerek yok. Yani amacınız kamuya atanmak değilse, özelde çalışacak veya kendi işinizi kuracaksanız, ille de bölümü okuma zorunluluğunuz yok.

Kamuya atanma hayali olanlar için de bir şeyler söylemeliyiz. Bölümü araştırırken, aynı zamanda KPSS atamaları taban puanlarını da inceliyoruz. 2015’ten bu yana bu bölüme toplamda sadece 5 kadro açılmış. Atananlar ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatlarına atanmış. Endüstriyel Tavukçuluk iş imkanları ve çalışma alanları şunlar:

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı taşra birimleri
2- Tavukçuluk işletmeleri
3- Yem fabrikaları
4- Tavuk çiftlikler
5- Kümes ve tavukçuluk ekipman üretim işletmeleri
6- Kümes dezenfeksiyonu ve ilaçlama firmaları
7- Yem katkı maddeleri satış ve pazarlaması yapan şirketler
8- Kendi tavuk çiftliğinizi kurabilirsiniz

Endüstriyel Tavukçuluk Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Endüstriyel Tavukçuluk mezunları sektörün farklı alanlarında veya farklı departmanlarda görev alabilmektedir. Ancak Endüstriyel Tavukçuluk mezunu görevleri ile ilgili bir derleme yapacak olursak şöyle bir liste çıkacaktır ortaya:

1- Üretim veya kesim yapılacak bina veya çiftliğin kurulmasına yardım eder.
2- Faaliyet gösterilecek alanın daima temiz kalmasını sağlar.
3- Üretimi yapılan hayvanların beslenmeleri ile ilgilenir.
4- Kuluçka ile ilgili çalışmalar yapar.
5- Kesim çalışmalarında etkin bir şekilde görev alır.
6- Kanatlı hayvanlardan hastalık belirtisi olanlara çeşitli tedaviler uygular veya uygulanmasını sağlar.
7- Yem analizleri yaparak en çok verim verdiren yemleri seçer.
8- Yetiştirilen kanatlı hayvanlardan örnekler alarak, analiz edilmesi için ilgili laboratuvarlara gönderir.
9- Kesimi yapılan hayvanların veya yumurtaların pazara sunulmasını sağlar.
10- Sağlık Bakanlığının üretim ile ilgili belirlediği standartlara uyar.

Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı birimlerde çalışan mezunlar için Endüstriyel Tavukçuluk maaşları 4300 lira dolaylarındadır. Özelde çalışanlar veya kendi işini kuranların maaşları ise işletme ile olan anlaşmalarına veya üretimini yaptıkları hayvan sayısına göre değişmektedir.

Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Endüstriyel Tavukçuluk mezunları, aşağıda belirttiğimiz lisans programlarına DGS ile geçiş yapma hakkına sahiptir.

1- Hayvansal Üretim
2- Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği
3- Zootekni

2 Yıllık Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde tüm üniversitelerin tüm bölümlerinde okutulan genel derslerin yanında, sektör ile ilgili meslek dersleri okutulmaktadır. Eğitim sonunda, öğrenciler her türlü kanatlı hayvanın yetiştiriciliği ile ilgili uzmanlaşır. Endüstriyel Tavukçuluk dersleri şunlardır:

*Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
*Bıldırcın Üretimi
*Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği
*Deve Kuşu Yetiştiriciliği
*Etlik Piliç Üretimi
*Genel Mikrobiyoloji
*Gıda Ürünlerinin Pazarlanması
*Girişimcilik
*Hayvan Besleme Biyokimyası
*Hindi Yetiştiriciliği
*Kanatlı Anatomi ve Fizyolojisi
*Kanatlı Genetiği ve Islahı
*Kanatlı Hastalıkları
*Kanatlı Ürünlerinde İleri İşlem ve Sanitasyon
*Keklik ve Sülün Yetiştiriciliği
*Kesimhaneler ve Kanatlı Eti Teknolojisi
*Kuluçkacılık Tekniği
*Kümes ve Ekipmanlar
*Organik Kanatlı Yetiştiriciliği
*Sağlık Koruma
*Süs ve Hobi Amaçlı Kanatlı Yetiştiriciliği
*Tavukçuluğa Giriş
*Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
*Türk Dili
*Yabancı Dil - İngilizce
*Yem Analiz Yöntemleri
*Yemler Bilgisi
*Yumurta Kalite ve Teknolojisi
*Beslenme Fizyolojisi ve Metabolizma
*Yumurta Tavukçuluğu

Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Endüstriyel Tavukçuluk bölümü KPSS ile ataması pek olmayan bir bölümdür. Ancak tamamen umutsuz vaka da değildir. Son 5 yılı incelediğimizde ortaya şu veriler çıkıyor: 2016’da 2 kişi 86 taban puanla; 2017’de 1 kişi 88 puanla; 2018’de 2 kişi 87 puanla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına tekniker kadrosu ile atandı.

Endüstriyel Tavukçuluk Okuyanlar ve Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Endüstriyel Tavukçuluk iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Endüstriyel Tavukçuluk Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9HDsnKf4kB7f8oz590V42IYx0fhK-PLCvzFEwljuBfS5o3ih-Aex03xDRZfuHcb5TJiIYGeRQ0OYxwaiJqpbQvsFalsnBQVqkaJSQcE9h-zEHg3OiL0B_ki9yPwEPMw7LbN4aULvJOgEt/s320/endustriyel-tavukculuk-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9HDsnKf4kB7f8oz590V42IYx0fhK-PLCvzFEwljuBfS5o3ih-Aex03xDRZfuHcb5TJiIYGeRQ0OYxwaiJqpbQvsFalsnBQVqkaJSQcE9h-zEHg3OiL0B_ki9yPwEPMw7LbN4aULvJOgEt/s72-c/endustriyel-tavukculuk-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/endustriyel-tavukculuk-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/endustriyel-tavukculuk-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content