Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü iş imkanları, bölüm olanakları ve maşları hakkında açıklayıcı bilgileri buradan okuyabilirsiniz.


Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü var. Aşağıda sırasıyla Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü nedir, puan türü nedir, Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Endüstriyel Cam ve Seramik dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Endüstriyel Cam ve Seramik iş imkanları maaşları
Endüstriyel Cam ve Seramik
Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü, devlet dairelerine ataması neredeyse hiç olmayan; fakat endüstrinin geliştiği bölgelerde iş bulma imkanı bulunan bir bölümdür. Daha önce bölümün eğitimini veren bazı üniversiteler bölümü kapattı. Günümüzde ise sadece iki üniversitede eğitimi devam ediyor. Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü olan üniversiteler ise şunlar:

-Dokuz Eylül Üniversitesi
-Çankırı Karatekin Üniversitesi

2 Yıllık Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Nedir?

Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü; her çeşit geleneksel seramikler ile ileri teknoloji seramiklerin üretiminde görev alabilecek, üretimi yapılacak seramiklerin ham madde teminini yapabilecek, ayrıca üretimin her safhasında etkin rol alabilecek meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bu bölüme öğrenci alımlar TYT puan türü ile yapılmaktadır. TYT puan türü ise YKS’nin ilk oturumu olan TYT sınavı ile elde edilmektedir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Son beş yılın tamamına baktığımızda dahi, sadece 1 kişi kamu kurumlarında çalışma olanağı bulabilmiştir. Anlayacağınız bölüm mezunlarının devlet kurumlarına KPSS ile atanması neredeyse imkansızdır. Bununla birlikte, mezunlar endüstrinin geliştiği bölgelerde cam ve seramik imalatı yapan her türlü fabrika, atölye veya benzeri işletmede iş bulma olanağına sahiptir. Endüstriyel Cam ve Seramik mezunlarının çalışabileceği iş alanları şunlardır:

1- Araştırma kurumları, TSE ve üniversitelerin seramik laboratuvarları
2- Aydınlatma gereçleri (ampul, flouresan.) üreten fabrikalar
3- Cam ambalaj malzemeleri (şişe, kavanoz) üreten fabrikalar
4- Cam sofra gereçleri ve süs eşyası üreten fabrikalar
5- Çimento fabrikaları
6- Demir- çelik fabrikalarının refrakter departmanlarında
7- Elektro porselen veya izolatör üreten fabrikalar
8- Emaye fabrikaları
9- Firit, sır ve seramik boyası üreten fabrikalar
10- Ham madde hazırlama ve zenginleştirme tesisleri
11- İleri teknoloji seramikleri üreten fabrikalar
12- Kaplama malzemeleri yapıştırıcıları ve kimyasalları üreten fabrikalar
13- Laboratuvar camları üreten fabrikalar
14- Otomobil camı üreten fabrikalar
15- Porselen sofra gereçleri üretim işletmeleri
16- Refrakter üreten fabrikalar
17- Sağlık araç-gereçleri üreten fabrikalar
18- Seramik kaplama malzemeleri üreten fabrikalar
19- Süs eşyası üreten fabrikalar
20- Tuğla ve kiremit üreten fabrikalar
21- Yapı endüstrisi camları üreten fabrikalar

Endüstriyel Cam ve Seramik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Endüstriyel Cam ve Seramik mezunları her ne kadar endüstrinin farklı kol ve departmanlarında çalışabilseler de, görevlerini şu şekilde toparlamak mümkün olabilir;

***Üretimi yapılacak ürünü tasarlar.
***Gerekli ham maddeyi temin eder.
***Maliyet hesaplaması yapar.
***Reçete denemeleri yapar.
***Sır denemeleri yapar.
***Seramiklere sır çeker.
***Yapılan planları uygular.
***Pasta denemeleri yapar.
***Leke testi yapar.
***Yüzey kontrolü ve renk kontrolü yapar.
***Vizkozite ve litre ağırlığı kontrolü yapar.
***Tortu kontrolü yapar.
***Masse (çamur) hazırlar.
***Nem kontrolü yapar.
***Ham mukavemet ölçer.
***Saat başı kalite kontrol yapar.

Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bir şekilde kamuya atanmayı başarmış olan mezunlar 4000-4500 lira arasında maaş alırken, özel sektörde çalışanlar 2500-4000 lira arasında değişen maaşlar almaktadır. Özel sektör maaşları, tamamen kişi ile işletme arasındaki anlaşmaya bağlıdır.

Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Endüstriyel Cam ve Seramik mezunu, kendi alanı ile alakalı toplam 10 lisans bölümüne DGS ile dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. Bu bölümlerden herhangi birine geçiş yapıldığında, geçiş yapılan bölümün üçüncü sınıfından eğitime devam edilmektedir. Yani 1. Sınıftan başlamak zorunda kalmıyorsunuz. Endüstriyel Cam ve Seramik dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Cam

-Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

-Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği

-Nanoteknoloji Mühendisliği

-Nanobilim ve Nanoteknoloji

-Seramik

-Seramik ve Cam


2 Yıllık Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Yabancı Dil I (İngilizce), Jeoloji Ve Kayaç Bilgisi, Seramik Teknolojisi I, Temel Bilgi Teknolojileri I, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Seramik Kimyası, Matematik I, Fizik, Türk Dili I, Temel Sanat Eğitimi.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Teknik Resim, Seramik Ve Cam Ham maddeleri, Matematik 2, Yabancı Dil 2 (İngilizce), Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2, Resim, Seramik Teknolojisi 2, Staj.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Cam Teknolojisi, Refrakter Teknolojisi, Dekor Teknikleri, Seramik Teknolojisi 3, Seramik Makinaları, Serbest Seramik Uygulaması, Seramik İşletme Yönetimi, Seramik Ham maddelerinin Zenginleştirilmesi, Malzeme Karakterizasyon Teknikleri.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İş Hukuku Ve İş Güvenliği, Seramik Ve Meslek Hesapları, İlk Yardım Ve Sağlık Bilgisi, Seramik Kalıpçılığı Ve Uygulaması, Seramiklerin Montajı, Seramik Üretim Teknikleri, Teknik Seramikler, Staj.

Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Daha önceki başlıklarda da mezunların kamuya atanma bakımından şanssız olduğunu söylemiştik. 2014’ten bu yana yapılmış tüm atamalara baktık. Tüm bu yıllar içinde yanızca 2018’de 1 kişi Ankara Üniversitesine atanmış. Onun haricinde bölüm mezunlarına hiç kontenjan açılmamış.

Endüstriyel Cam ve Seramik Okuyanlar ve Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Endüstriyel Cam ve Seramik iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Endüstriyel Cam ve Seramik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü iş imkanları, bölüm olanakları ve maşları hakkında açıklayıcı bilgileri buradan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKxXyQhOU1BiUqI6MYFSyreiap5FvTWSkAKgS4-SErS67tr532-QBBeGLhEXyd6lFkTYv-oRyzqwlLezgqE6IHBMfr8gBsMS3HR-Nlns3ihupANQUj2u8wEcqmM45lrhjnoZb2knYXYIN3/s1600/endustriyel-cam-ve-seramik-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKxXyQhOU1BiUqI6MYFSyreiap5FvTWSkAKgS4-SErS67tr532-QBBeGLhEXyd6lFkTYv-oRyzqwlLezgqE6IHBMfr8gBsMS3HR-Nlns3ihupANQUj2u8wEcqmM45lrhjnoZb2knYXYIN3/s72-c/endustriyel-cam-ve-seramik-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/endustriyel-cam-ve-seramik-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/endustriyel-cam-ve-seramik-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content