Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile...


Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Elektronik Haberleşme Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Elektronik Haberleşme Teknolojisi mezunu ne iş yapar
Elektronik Haberleşme Teknolojisi
Hayatımızda büyük yeri olan haberleşme teknolojisi her geçen gün daha da gelişiyor. Eskiden insanlar çok ilkel yöntemlerle haberleşirdi. Telgraf, telefon gibi icatlar, deyim yerindeyse dünyanın dönüş seyrini değiştirdi. Günümüzde ise artık akıllı telefonlar piyasaya tamamen hakim durumda. Tüm bu gelişmeler elbette yoğun araştırma ve çalışmalar neticesinde gerçekleşiyor. Şüphesiz ki bunda elektronik haberleşme teknikerlerinin de rolü büyük. Şimdi dilerseniz bu önlisans programını tüm ayrıntılarıyla inceleyelim.

2 Yıllık Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Nedir?

Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü; telefon, telsiz, faks, radyo gibi her türlü iletişim ve haberleşme araçlarının üretimi, bakımı ve onarımında görev alabilecek teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır.Bölüm çok sayıda üniversitede eğitimine devam etmektedir ve her sene yüzlerce mezun vermektedir.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümüne öğrenci alımı TYT sınavı ve bu sınavdan elde edilen TYT puan türü ile yapılmaktadır. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Öğrenciler sınıf geçmek için teorik derslerin yanında stajdan da geçmelidir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi staj yerleri ise bir alt başlıkta sıraladığımız kurum veya kuruluşlardır.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölüm mezunları kamu kurumlarına atanma bakımından pek şanslı sayılmaz; çünkü gerçekleştirilen atamalarda bu bölüme kontenjan ayrılmıyor. Ancak açıktan atamalarda veya olası bir KPSS alımında bölüm mezunlarına kadro açılması durumunda mezunlar aşağıda belirtilen kamu kurumlarında çalışabilir. Ayrıca özel sektöre bağlı işletmelerde de faaliyet gösterebilir. Kamu kurumları için KPSS şartı aranırken, özelde sizden KPSS puanı istenmez. Elektronik Haberleşme Teknolojisi iş imkanları şunlardır:

1- Akıllı telefon üretim şirketleri
2- Askeri sanayide faaliyet gösteren elektronik haberleşme birimleri
3- Televizyon ve radyo kanalları
4- Telekomünikasyon Şirketleri
5- GSM operatörleri
6- Uydu haberleşme sektöründefaaliyet gösteren şirketler
7- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)
8- Teknik servisler
9- Hava-kara -deniz taşımacılığı hizmeti veren kurum ve kuruluşların radar birimleri

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Herhangi bir kamu kurumu veya özel sektör işletmesinde çalışan Elektronik Haberleşme Teknikerinin başlıca görevleri şunlardır:

1- Haberleşmede kullanılan her türlü cihazın üretiminde görev alır.
2- Bu cihazların düzenli bakım ve onarımlarını yapar.
3- Bina içi haberleşme araçlarının tesisatını döşer.
4- Her türlü haberleşme sistemlerinin tesis, bakım ve işletmesini yapar.
5- Haberleşme araçlarının bir merkeze veya merkezler arası bağlantısını havaihat, fiberoptik ve radyolink hatlarıyla sağlar.
6- Telefon santrallerinin kurulması, çalıştırılmasında ve arızaların giderilmesinde çalışır.
7- Şehirlerarası telefon hatlarının montaj ve onarımında görev alır.
8- Telsiz istasyonlarının kurulmasında, çalıştırılmasında çalışır.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde çalışan teknikerler 3-4 bin lira arasında maaş almaktadır. Herhangi bir kamu kurumuna atananlar ise 4300 lira civarında maaş almaktadır.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümden mezun olanlar, şayet isterse DGS’ye girip yeterli puanı alarak aşağıda listelediğimiz 4 yıllık bölümlerden istedikleri birine dikey geçiş yapabilir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır.

***Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
***Biyomedikal Mühendisliği
***Elektrik Mühendisliği
***Elektrik-Elektronik Mühendisliği
***Elektronik Mühendisliği
***Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
***Endüstri Mühendisliği
***Endüstri ve Sistem Mühendisliği
***Enerji Sistemleri Mühendisliği
***Enerji Yönetimi
***Fizik
***Fizik Mühendisliği
***Havacılık Elektrik ve Elektroniği
***Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
***Meteoroloji Mühendisliği
***Uçak Elektrik-Elektronik
***Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
***Uzay Mühendisliği

2 Yıllık Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?


1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Doğru Akım Devre Analizi, Elektronik I, Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı, Sayısal Elektronik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Matematik, Türk Dili, İngilizce.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Alternatif Akım Devre Analizi, Algoritmalar ve Programlama, Elektronik II, Sayısal Devre Tasarımı, İngilizce, Türk Dili, Haberleşme Temelleri, Kontrol Sistemleri, Matematik.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Mikrodenetleyiciler, Analog Haberleşme, Radyo Frekans Tekniği, Pratik Elektronik Devreleri, Kalite Kontrol ve Standartlar, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Fiber Optik Haberleşme, Sayısal Haberleşme, Bitirme Projesi, Topluma Hizmet Uygulamaları, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri, Endüstriyel Haberleşme, Bilişim Ağları ve IP Haberleşmesi.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2019 ve 2020 KPSS atamalarına baktığımızda bu bölümden mezun olanlara herhangi bir kadro açılmadığını görüyoruz. Ne yazık ki bu bölümden alımlar neredeyse hiç gerçekleşmiyor.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Okuyanlar ve Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Elektronik Haberleşme Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN7iDkILbbSxAwU6M5O7L0rVnjHA2mXCoyEiNKuq1hF7j-HMSxyNVJ4Ib4Zicf5EXFxfG9QrsgPisRvhDoTA2vLEuFkpVobWsQMD8rCPcQxKQrxMLoqpBj-beiyLusJ1LukYa7QIDGSqI8/s320/elektronik-haberlesme-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN7iDkILbbSxAwU6M5O7L0rVnjHA2mXCoyEiNKuq1hF7j-HMSxyNVJ4Ib4Zicf5EXFxfG9QrsgPisRvhDoTA2vLEuFkpVobWsQMD8rCPcQxKQrxMLoqpBj-beiyLusJ1LukYa7QIDGSqI8/s72-c/elektronik-haberlesme-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/elektronik-haberlesme-teknolojisi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/elektronik-haberlesme-teknolojisi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content