Deri Konfeksiyon Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Deri Konfeksiyon bölümü nedir, ne iş yapar, mezunları nerede çalışır, maaşları ne kadar, dersleri, iş imkanları, ilerleme olanakları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş bölümleri hakkında bilgileri bu yazıda bir araya getirdik.


Deri Konfeksiyon bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Deri Konfeksiyon bölümü var. Aşağıda sırasıyla Deri Konfeksiyon bölümü nedir, puan türü nedir, Deri Konfeksiyon bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Deri Konfeksiyon dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Deri Konfeksiyon nedir
Deri Konfeksiyon
Bölümün eğitimi yalnızca Manisa Celal Bayar Üniversitesinde verilmektedir. Fazla ilgi gören bir bölüm olmadığı için üniversite taban puanları düşüktür. Bölümün ilgi görmemesinin en büyük nedeni, bölümden mezun olanların çalışabileceği veya atanabileceği herhangi bir devlet kurumu olmamasıdır. Durum böyle olunca da KPSS alımlarında bu bölüme kontenjan açılmamaktadır.
Her şeye rağmen, çevrenizde iş imkanı olduğunu düşünüyorsanız, bölümü okuyarak mesleği tam anlamıyla öğrenebilirsiniz. Bizim fikrimize göre her şey devlete atanmak değildir. Çoğu zaman özel sektörde faaliyet göstermek hem daha rahat hem de daha kazançlı olabilmektedir.

2 Yıllık Deri Konfeksiyon Bölümü Nedir?

Deri Konfeksiyon bölümü; dericilik ile ilgili her türlü işletmede faaliyet gösterebilecek, malzemesi deriden olan her türlü kıyafetin, çantanın, cüzdanın, kemerin, ayakkabının ve benzeri ürünlerin tasarımını yapabilecek; bunların üretiminde aktif olarak rol alacak meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Deri Konfeksiyon Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Deri Konfeksiyon programına öğrenci alımları YKS kapsamındaki TYT sınavı ve bu sınavdan elde edilen TYT puan türü ile yapılmaktadır. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır; ancak eğitim dört dönem halinde verildiği için her dönem farklı dersler okutulabilmektedir.

Deri Konfeksiyon Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Önceki başlıklarda da belirttiğimiz gibi bu bölümden mezun olanların kamuda iş bulma imkanı yoktur. Mezunlara kendi alanlarında kontenjan açılmadığı için KPSS ile bu alana atanamazlar. Tabii diğer önlisans bölümlerinden mezun olanlar nasıl ki genel memurluk kadrolarına başvurabiliyorsa Deri Konfeksiyon mezunları da 3001 kodlu genel memurluk kadrolarına başvurarak devletin çeşitli kurumlarına farklı pozisyonlarda atanabilirler. Özel sektörde ise özellikle İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi şehirlerde kolayca iş olanağı bulabilirler. Çalışabilecekleri başlıca iş alanları şunlardır:

1- Deri Konfeksiyon atölyeleri
2- Deri sanayisine bağlı fabrikalar ve benzeri işletmeler
3- Deri ürünleri satışı yapan mağazalar

Deri Konfeksiyon Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Deri Konfeksiyon bölümünü başarı ile bitirip diplomasını alanlara ‘’Deri Konfeksiyon Teknikeri’’ unvanı verilir. Bu meslek elemanlarının başlıca görevleri şunlardır:

1- Ortaya çıkaracağı ürünün tasarımını yapar.
2- Yaptığı tasarımın kalıbını hazırlar.
3- Modelin kalıbını üretir ve çoğaltır.
4- Ürünlerini pazara sunar.

Deri Konfeksiyon Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuda belli bir pozisyonda çalışmayanlar için net bir maaştan bahsetmek pek mümkün değildir; zira özel sektörde çalışanlar, çalıştıkları yere göre çok farklı maaşlar alabilmektedir. Bu nedenle Deri Konfeksiyon mezunları için şunu söyleyebiliriz. Asgari ücret ile çalışanlar da vardır, aylık kazancı 7-8 bin liranın üstünde olanlar da. Yani kendi işinizi yapıyorsanız, ne kadar çalışırsanız o kadar kazanırsınız.

Deri Konfeksiyon Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm mezunları, istekleri doğrultusunda bazı lisans programlarına dikey geçiş yaparak dikey geçiş yaptıkları lisans bölümünün üçüncü sınıfından eğitimlerine devam edebilir. Bunun için DGS’ye girip yeterli puanın alınması ve ilgili bölümlerin okutulduğu üniversitelerin tercih edilmesi gerekir. Deri Konfeksiyon dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Moda Giyim Tasarımı
2- Moda Tasarımı
3- Moda ve Tekstil Tasarımı
4- Tekstil ve Moda Tasarımı

2 Yıllık Deri Konfeksiyon Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi -I, Türk Dili -I, Yabancı Dil I, Deri Histolojisi, Dikim Tekniği ve Atölye Uygulama I, Dericiliğe Giriş, Temel Kalıp Bilgisi, Meslek Resim I, Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi -II, Türk Dili -II, Yabancı Dil II, Kalıp Elde Etme Teknikleri I, Genel Deri Teknolojisi, Meslek Resim II, Temel Bilgisayar Bilimleri, Dikim Tekniği ve Atölye Uygulama II, Yapay Deri Teknolojisi, Staj.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Giysilik Deri ve Kürk Teknolojisi, Finisaj Tekniği, Dikim Tekniği ve Atölye Uygulama III, Girişimcilik, Deri Aksesuarları, Bilgisayarlı Kalıp Elde Etme Teknikleri I, Giysi Tasarımı.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İş Güvenliği ve İlk Yardım, Çağdaş Moda Akımları, Kalite Kontrol, Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku, Proje Çalışması, Deri Analizi, Bilgisayarlı Kalıp Elde Etme Teknikleri II, Dikim Tekniği ve Atölye Uygulama IV, Staj.

Deri Konfeksiyon Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Maalesef son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme herhangi bir kadro açılmamıştır. Sadece 3001 kodlu genel memurluk kontenjanlarına başvurulabilmektedir.

Deri Konfeksiyon Okuyanlar ve Deri Konfeksiyon Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Deri Konfeksiyon iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Deri Konfeksiyon Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Deri Konfeksiyon Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Deri Konfeksiyon bölümü nedir, ne iş yapar, mezunları nerede çalışır, maaşları ne kadar, dersleri, iş imkanları, ilerleme olanakları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş bölümleri hakkında bilgileri bu yazıda bir araya getirdik.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie5dlYpHQvzwi0xbs5ZVhF5KOemKBuHvFCYW64ZXZ3rUIVP5yfGg0tG2zv-T8m_JDlDTJfo7wkXJcj7Tw0GidTaAlK-JUCtUypeHm2e-yk1blLhlcgCxtf78WTWr4ax3OlcJQd6NgT3Rf6/s1600/deri-konfeksiyon-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie5dlYpHQvzwi0xbs5ZVhF5KOemKBuHvFCYW64ZXZ3rUIVP5yfGg0tG2zv-T8m_JDlDTJfo7wkXJcj7Tw0GidTaAlK-JUCtUypeHm2e-yk1blLhlcgCxtf78WTWr4ax3OlcJQd6NgT3Rf6/s72-c/deri-konfeksiyon-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/deri-konfeksiyon-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/deri-konfeksiyon-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content