Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Deniz Ulaştırma ve İşletme nedir, bölüm mezunları ne iş yapar, ne kadar maaş alır, kısacası merak ettiğiniz her şey burada.


Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü var. Aşağıda sırasıyla Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü nedir, puan türü nedir, Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Deniz Ulaştırma ve İşletme dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Deniz Ulaştırma ve İşletme ne iş yapar maaşları
Deniz Ulaştırma ve İşletme
Bilindiği gibi ülkemiz denizlerle çevrili bir yarımadadır. Bu denizleri birbirine bağlayan İstanbul ve Çanakkale boğazlarının varlığı, denizcilik faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılmasını sağlamıştır. Ülkemizdeki bütün denizlerden dünyaya açılabiliyoruz. Bu da ülkemizi tam bir ithalat-ihracat ülkesi haline getiriyor.

Denizcilik sektöründe çalışacak elemanları fazlasıyla ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak çalışacak bu meslek elemanlarının eğitimli kişiler olması beklenmektedir. İşte, bu nedenle birçok üniversitemizde Deniz Ulaştırma ve işletme bölümü gibi birçok program açılmıştır. Bu bölüm de üniversitelerde en çok okutulan denizcilik bölümlerinden bir tanesidir.

2 Yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Nedir?

Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü; her türlü deniz ulaşımı yapabilecek, ithalat-ihracat firmalarında etkin olarak görev alabilecek, bu deniz ulaşımı ile ilgili şirket veya tesisleri yönetebilecek meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

Bölümü devlet üniversitelerinde okuyabileceğiniz gibi aldığınız puan dahilinde özel üniversitelerde burslu veya yarı burslu olarak da okuyabilirsiniz. Puanı düşük olan adaylar ise tamamen ücreti karşılığında özel üniversitelerin bu bölümünü okuyabilmektedir.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Herhangi bir üniversitenin herhangi bir önlisans programına yerleşebilmek için girilmesi gereken tek sınav TYT sınavıdır. TYT, hem bir baraj sınavı hem de 2 yıllık bölümlere öğrenci alımı yapılan bir sınavdır. Bu bölüme girmek için TYT oturumuna katılmalı ve en az 150 puan almalısınız. Yalnız 150 sadece baraj puanıdır. Bölüm rağbet gören bir program olduğu için taban puanlar daha yüksektir.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Deniz Ulaştırma ve İşletme mezunları ‘’Deniz Ulaştırma ve İşletme Teknikeri’’ unvanını almaktadır. Bu teknikerlerin kamuda iş alanı ne yazık ki yoktur. Devlete ait ilgili kurum veya kuruluşlar bulunsa da KPSS ile bu kurumlara herhangi bir alım yapılmamaktadır. Bölümü tercih etmeyi düşünen adaylar özel sektörde çalışmak zorunda olacağını bilmelidir. Zaten sadece bu bölüm değil, diğer denizcilik ile ilgili neredeyse tüm bölümlerin iş imkanları özel sektör işletmeleri ile sınırlıdır. Deniz Ulaştırma ve İşletme iş imkanları şunlardır:

1- Denizcilik ile ilgili tüm işletmelerde görev yapabilirler.
2- Limandan sorumlu meslek elemanı olarak çalışabilirler.
3- Broker (müşteri-işveren aracısı) olarak görev yapabilirler.
4- Kirama sorumlusu, operasyon sorumlusu, acenteci ve marina işletmecisi sorumlusu olarak çalışabilirler.
5- Denizcilik Müsteşarlığına bağlı teşkilatlara kadro açıldığı takdirde KPSS ile atanabilirler.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunları herhangi bir denizcilik işletmesinde iş imkanı bulduğunda yapacağı görevler genel olarak şunlardır:

-Gemilerle yapılan yük taşımacılığında, yüklerin gemiye alınmasını veya gemiden indirilmesini sağlar.
-Alınan yükü, limanlarda ilgililerine teslim eder.
-Geminin seyrinde ve yönetiminde üzerine düşen görevleri yerine getirir.
-Gemiye alınan veya gemiden indirilen yüklerin kayıtlarını tutar.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Şöyle bir gerçek var ki denizcilik sektöründe çalışan meslek mensuplarının maaşları da genellikle yüksektir. Bu bölümden mezun olanlar da hatırı sayılır bir maaş almaktadır. Herhangi bir denizcilik işletmesinde çalışan Deniz Ulaştırma ve İşletme teknikeri maaşları 6000 ile 8000 Türk lirası arasında değişmektedir. Bu oran, kişinin ve işletmenin arasındaki sözleşmeye göre de değişebilmektedir. Yani daha düşük maaşlarla çalışmaları da mümkündür.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Üniversitelerin önlisans programlarında okuyanlar veya bu bölümlerden mezun olanlar, okudukları 2 yıllık bir bölümü 4 yıllığa çevirme şansına sahiptir. Bu da her yıl düzenlenen DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile mümkündür. Bu sınava girip yeterli puanı alan her önlisans mezunu, kendisine tanınan lisans programlarına geçiş yapabilir. Deniş Ulaştırma ve İşletme dikey geçiş bölümleri ise şunlardır:

1- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
2- Uluslararası Ticaret ve Lojistik
3- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
4- Uluslararası Ticaret
5- Uluslararası Lojistik Yönetimi
6- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
7- Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
8- Ulaştırma ve Lojistik
9- Lojistik Yönetimi
10- Lojistik
11- İşletme Yönetimi
12- İşletme
13- Güverte
14- Denizcilik İşletmeleri Yönetimi/Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi
15- Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

2 Yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümün tüm derslerini dönemlere göre ayırarak listeledik. Ancak her üniversitenin ders programında küçük değişiklikler olabileceğini bilmelisiniz.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi, Denizde Emniyet, Fizik, Gemicilik, İngilizce, Mesleki Matematik, Seyir, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, Türk Dili.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi, Deniz Hukuku, Denizde Emniyet, Denizde Haberleşme, İngilizce , Türk Dili, Staj.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Denizde Haberleşme, Emniyet Ve Kalite Yönetimi, Seyir, Vardiya Standartları, Yük İşlemleri Ve Gemi Stabilitesi.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Denizcilik İngilizcesi, Elektronik Seyir Sistemleri, Elektroteknik, Gemi Manevrası, Yük İşlemleri Ve Gemi Stabilitesi.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Diğer denizcilik programlarında olduğu gibi bu önlisans programına da KPSS alımlarında kontenjan verilmemektedir. Sizler için son yıllarda yapılan tüm atamalara baksak da bölüm mezunlarına özel olarak açılmış hiçbir kadro bulamadık. Mezunlar şimdilik sadece 3001 kodlu genel memurluk kadrolarına başvurarak çeşitli kurumlara memur olarak atanma olanağına sahip.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Okuyanlar ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Deniz Ulaştırma ve İşletme iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Deniz Ulaştırma ve İşletme nedir, bölüm mezunları ne iş yapar, ne kadar maaş alır, kısacası merak ettiğiniz her şey burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi011s3YYxbN6zoh1NU54Er2l37YRiYkKumWu1N-b_n4jl62YCB9VZHF2jnje1lzvb9Gi-5R0cPjc-scfT9Fhe7Puweaneag5QwcrmfiQfukHMqYIIKJxd4c21s-fZwiTw2rZ5ilnByr7MP/s1600/deniz-ulastirma-ve-isletme-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi011s3YYxbN6zoh1NU54Er2l37YRiYkKumWu1N-b_n4jl62YCB9VZHF2jnje1lzvb9Gi-5R0cPjc-scfT9Fhe7Puweaneag5QwcrmfiQfukHMqYIIKJxd4c21s-fZwiTw2rZ5ilnByr7MP/s72-c/deniz-ulastirma-ve-isletme-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/deniz-ulastrma-ve-isletme-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/deniz-ulastrma-ve-isletme-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content