Boya Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Boya Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Boya Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Boya Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Boya Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Boya Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Boya Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2 yıllık Boya Teknolojisi bölümü Türkiye’de yalnızca Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulunda okutuluyor. Bu bölüme 2019-2020 eğitim öğretim yılı için 31 kontenjan verilmesine rağmen bölüme yerleşen kişi sayısı sadece 17 kişi oldu. Anlayacağınız bölümü tercih eden herkes yerleşti.

2 Yıllık Boya Teknolojisi Bölümü Nedir?

Boya Teknolojisi bölümü; boya üretimi yapan firmaların araştırma, analiz, üretim ve satış departmanlarında görev yapacak boya teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır. Ülkemizde sadece Kocaeli Üniversitesinde bulunmaktadır. Talep gören bir bölüm değildir. Hemen hemen hiçbir sene bölüme ayrılan kontenjan dolmamaktadır.

Boya Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Önlisans Boya Teknolojisi bölümüne yerleşebilmek için üniversite adaylarının TYT’ye girip TYT puan türünde yeterli puanı almaları gerekir. Aslında bölüme ayrılan kontenjan bile dolmadığı için 150 ve üzerinde puan almanız bile bölüme yerleşmek için yetiyor.
Öğrencilere eğitim dört dönem (2 yıl) halinde veriliyor. Öğrenciler teorik derslerin yanında uygulama yani staja da tabi tutuluyor. Stajlar boya firmalarında yapılıyor.

boya teknolojisi bölümü
Boya Teknolojisi

Boya Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Boya Teknolojisi iş imkanları özel sektörle sınırlıdır desek yerinde olur. Bugüne kadar herhangi bir KPSS atamasında boya teknolojisi mezunlarına yer verilmedi. Bölüm mezunlarının görev yapabileceği bir kamu kurumu olmadığı için, bundan sonra da bölüme kontenjan verilmeyeceğini söyleyebiliriz. Özel sektör için Boya Teknolojisi iş olanakları şunlardır:
-Boya üretim merkezleri
-Boya satış mağazaları
-Gemi boyama işleri
-Laboratuvarlar
-Oto boya üniteleri
-İnşaat firmaları vb.

Boya Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Boya teknikerinin görev yaptığı birimde şayet ilgili mühendis bulunuyorsa, boya teknikeri ilgili mühendisin gözetim ve denetiminde çalışır. Bu doğrultuda boya teknikeri görevleri şunlardır:

1- Boya üretiminin sağlanması için gerekli olan hammaddenin temin edilmesini sağlar.
2- Üretimin herhangi bir aksaklık olmadan gerçekleşebilmesi için ilgili mühendis, işçiler ve ustabaşı ile koordineli çalışır.
3- Üretilen boyanın amaçlara uygun olarak üretilip üretilmediğini kontrol eder.
4- Üretimi yapılan boyanın zamanında boşaltılmasını, kutulanmasını sağlar.
5- Görev yaptığı firma gece vardiyası halinde çalışıyorsa, kendi vardiyasında görevine devam eder.
6- Boya satışı yapan firmaların satış departmanlarında satış görevlisi olarak çalışır.

Boya Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Boya Teknolojisi maaşları için net bir rakamdan bahsetmek doğru değildir. Kamuya bağlı kurumlarda belli pozisyonlarda çalışanların maaşı paralellik gösterir. Ancak özel sektörde durum böyle değildir. Boya teknikeri maaşları özel sektör için 2500-3000 lira arasındadır.

Boya Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümden başarı ile mezun olan teknikerler, diledikleri takdirde DGS’ye girerek aşağıdaki 4 yıllık bölümlerden birine dikey geçiş yapabilirler.DGS bölümleri belirlenirken bölümlerde verilen eğitimin benzerliği dikkate alınır. Kimya ve benzeri bölümler de Boya teknolojisi ile benzerlik göstermektedir. Bu nedenle dikey geçiş yaptığınız zaman yeni bölümünüzün 3. Sınıfından eğitiminize devam edersiniz. Boya Teknolojisi DGS bölümleri şunlardır:
-Kimya
-Kimya Mühendisliği
-Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya
-Nanobilim ve Nanoteknoloji

2 Yıllık Boya Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Boya Teknolojisi dersleri aşağıda listelenmiştir. 2 yıllık eğitim süresince bu bölümde aşağıdaki dersler okutulmaktadır. Dersleri dikkate aldığımızda sözel çıkışlı öğrencilerin zorlanabileceğini söylememiz gerekir.
-Analitik Kimya
-Anorganik Kimya
-Ar-Ge ve Proje Yönetimi
-Boya Hammadde Bilgisi
-Boya Üretim Teknikleri
-Enstrümantal Analiz
-Fizikokimya
-Genel Kimya
-İş Sağlığı ve Güvenliği
-İstatistik ve Fizik
-Kalite Kontrol Yöntemleri
-Kimya Laboratuvarı
-Kimyasal Maddelerde Etiketleme
-Laboratuvar Tekniği ve Güvenliği
-Matematik
-Organik Kimya
-Polimer Kimya
-Renk Bilgisi
-Teknik Resim
-Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
-Temel Boya Bilgisi

Boya Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son 5 yılın bütün KPSS alımlarına baktık; ancak Boya Teknolojisine ayrılan hiçbir kontenjan bulamadık. Mezunlar sadece önlisans KPSS’de yüksek puan aldıkları takdirde genel memurluk kadrolarına atanabilmektedir. Ancak kendi meslekleri ile ilgili alımlar yapılmamaktadır.

Boya Teknolojisi Okuyanlar ve Boya Teknolojisi  Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Boya Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
  1. 2020 2021 öğrenci alımı varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının içindeyiz şu anda. Bu eğitim-öğretim yılı için öğrenci alımı oldu. 30 kontenjanı vardı; ancak dolmadı. Boya Teknolojisi bölümünü tercih edenlerden 150 puanın üstünde olan tüm adaylar yerleşti.

      Sil
  2. merhaba bu programa girenler mezun olunc hemne işe yerleşmektedr. şuan kontejynlar da doludur

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Boya Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Boya Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Boya Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzp84kBHc-O0ZE-PtNfOb-3Un9FbB69U9RV4LS1dHKk_c5u7poFuy1THChQ6fJ3LNRldeUobqg1esnP8YQqguqkYp9vf6R_E4mD8lxSMu0ygg_g2BFV3D7yIs5jrA5r67w8Cjv5MekKb93/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzp84kBHc-O0ZE-PtNfOb-3Un9FbB69U9RV4LS1dHKk_c5u7poFuy1THChQ6fJ3LNRldeUobqg1esnP8YQqguqkYp9vf6R_E4mD8lxSMu0ygg_g2BFV3D7yIs5jrA5r67w8Cjv5MekKb93/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/boya-teknolojisi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/boya-teknolojisi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content