Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi en çok bilinen, rağbet görüp tavsiye edilen bölümlerden bir tanesi olmasına rağmen bölüm öğrencileri ve mezunlar bu bölüm hakkında pek iyi düşünmezler. Aslında bölümü üniversite adaylarına tercih eden rehberlikçilerin çoğu, bölüm hakkında pek bir şey bilmeden yapıyorlar bunu. Bölümün KPSS atamalarındaki yerini bilseler, her sene alım olmadığına, oluyorsa kaç kişinin atandığına baksalar eminim onlar da artık bölümü önermekten vazgeçerler.

Hani o genellikle eczanelere yakın bulunan medikalciler vardır. İşte, medikalcilerde çalışanlar ve medikalcide satılan medikal ürünleri üretenler de genellikle Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunlarından oluşmaktadır. Şimdi dilerseniz bölüm hakkında her şeye değinelim.

2 Yıllık Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü; gerek tıpta gerekse de biyolojik bilimlerde kullanılan her türlü tıbbi cihaz ve aletlerin üretiminde, görev alabilecek, bunların ilgili alanlara montajını gerçekleştirebilecek ve gerektiğinde de tüm bu cihaz ve aletlerin bakım ve onarımlarını yapabilecek meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü birçok devlet üniversitesi ile özel üniversitelerde okutulmaktadır. Rağbet gören bir bölüm olduğu için taban puanları pek de düşük sayılmaz. En düşük puan 220 civarındadır. İyi bir üniversitenin bu bölümü için ise 300 puanın üzerinde almanız gerekebilir.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Günümüz ÖSYM sınav sisteminin öncesinde her bölüm için dikkate alınan puan türü farklıydı. Örneğin sözel ağırlıklı bölümler için sözel derslerden elde edilen puanlar, sayısal ağırlıklı dersler için sayısal derslerden elde edilen puanlar daha etkiliydi. YKS sisteminde, önlisans bölümleri için radikal bir değişikliğe gidildi ve tüm 2 yıllık bölümler için tek bir puan türü dikkate alınmaya başlandı.
Bütün 2 yıllık bölümler için adayların TYT’ye girmesi yeterli oluyor. TYT neticesinde sadece bir puan türü hesaplanıyor, o da TYT puanı. Bu puanla istediğiniz tüm 2 yıllık bölümleri tercih edebiliyorsunuz. Niteki Biyomedikal Cihaz Teknolojisi için de TYT’ye girip TYT puan türünde yeterli puanı almanız yeterli. Anlayacağınız, sayısalcı, eşit ağırlıkçı veya sözelci olmanızın hiçbir önemi yok.

Eğitim süresi iki yıl olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisinde eğitim dört dönemden oluşuyor. Her sınıfın güz dönemi ile bahar döneminde dersler değişiyor. Bölüm öğrencilerinin mezun olabilmesi için staj görmesi de gerekiyor.

biyomedikal cihaz teknolojisi iş imkanları
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi iş imkanları, yani çalışabilecekleri iş alanları geniş olsa da kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS ile girmeleri pek kolay değildir. Son yıllarda yapılan atamalarda bu bölüme ya çok az kontenjan verildiği ya da bölüme hiç kontenjan verilmediği görülüyor. Durum bu bolunca da KPSS’ye girip yüksek puan almanın da pek anlamı kalmıyor. Her ne kadar yüksek puan alanlar genel memurluk kadrolarına başvurup herhngi bir kurumda memur olarak görev almayı başarsalar da eğitimini aldıkları mesleği yapma güzelliğinden de mahrum kalmış oluyorlar.Peki, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunları nerelerde çalışır, ne iş yapar?

1- Türkiye Kamu Hastaneleri
2- Üniversite Hastaneleri
3- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
4- Özel Hastaneler
5- Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri
6- Biyomedikal Cihazları Üreten firmalar
7- Biyomedikal ürünlerin satışını yapan firmalar
8- Teknik servisler bölüm iş olanakları arasındadır.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Biyomedikal Cihaz Teknikeri görevlerini sizler için aşağıda sıraladık. Her ne kadar farklı görev alanlarında çalışsalar da bu bölüm mezunlarının yaptıkları genel işler şunlardır:
*Her türlü tıbbi alet ve cihazın üretiminde görev alır.
*Üretimi yapılan tıbbi cihaz ve aletlerin nasıl kullanıldığını bilir.
*Tıbbi cihaz ve aletleri ihtiyaç duyulan sağlık kurumlarının ilgili birimlerinde monte eder.
*Bu cihazların kullanımı hakkında sağlık çalışanlarını bilgilendirir.
*Alet ve cihazların bakım ve onarımını yapar.
*Tıbbi cihaz ve alet satışı yapan firmalarda satış departmanında çalışır.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunları, okudukları bölümü başarıyla bitirdiklerinde Biyomedikal Cihaz Teknikeri unvanını alırlar. Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşları 3750 lira civarındadır. Tabii bu maaş, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar için geçerlidir. Özelde çalışanlar genellikle daha düşük maaş alırlar.

Asgari ücretten bahsettik ama gözünüz o kadar da korkmasın. Aslında kazancınız biraz da sizin ve imkanlarınızın elinde. Bir medikal dükkanı açıp işletirseniz çok iyi kazançlar elde edebilirsiniz. Ancak bu sıradan bir dükkan olmamalı. Açacağınız yerin konumu çok önemli. Özellikle sağlık kurumlarına yani hastanelere ve eczanelere yakın bir yerde açarsanız çok daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunları da diğer önlisans mezunları gibi DGS ile bazı lisans programlarına geçme hakkına sahiptir. Mezunlar aslında bu konuda şanslı; zira dikey geçiş yapabilecekleri bölümler arasında kaliteli mühendislik bölümleri yer alıyor.
1- Biyomedikal Mühendisliği
2- Elektrik-Elektronik Mühendisliği
3- Elektronik Mühendisliği
4- Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

2 Yıllık Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sizler için Biyomedikal Cihaz Teknolojileri bölümünde okutulan tüm dersleri dönemler halinde listeledik. Gördüğünüz gibi her dönem verilen dersler değişebiliyor. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi dersleri hakkında sizi uyarmamız gerek.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi tanıtımı yapmak için araştırmalarımızı yaparken bölüm öğrencileri ve bölüm mezunlarının çeşitli mecralarda yaptıkları yorumları inceleme fırsatı da oldu. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi dersleri zor mu sorusuna ne yazık ki ‘’Evet, zor.’’ Cevabını vermemiz gerekiyor. Evet, arkadaşlar, özellikle sözel çıkışlı veya matematik konusunda iyi olmayan eşit ağırlıkçılar bu bölüm derslerinde çok zorlanıyorlarmış. Yani sizin de matematiğiniz iyi değilse, bölümü yazmadan önce bir kez daha düşünün deriz. Derslere bakarsanız Fizik, Matematik, Doğru akım Devre Analizi gibi sayısal içerikli derslerin olduğunu görebilirsiniz. Bizden uyarmasın.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Anotomi ve Fizyoloji, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Doğru Akım Devre Analizi, Fizik, Genel Matematik, Türk Dili I, Yabancı Dil I (İngilizce), İlk Yardım, İşletme Yönetimi I, Teknik Servis Organizasyon.
1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Alternatif Akım Devreleri, Arıza Giderme, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II, Elektronik Elemanlar ve Analiz, Mesleki Matematik, Türk Dili II, Yabancı Dil II (İngilizce), Bakım ve Sarf Malzeme, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Cihaz Kurulum ve Sökümü.
2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Fizyolojik Sinyal İzleyicileri, Laboratuvar Cihazları, Tıbbi Görüntüleme Cihazları, Yaşam Destek Cihazları, Destek Sistem ve Cihazları, Mesleki Ingilizce I, Sterilizasyon Cihazları.
2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Ameliyathane Cihazları, Kalibrasyon, Staj, Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbi Tahlil Cihazları, Işınlı Tedavi Cihazları, Tedavi Cihazları, Tıbbı Bilişim.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Arkadaşlar, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi KPSS atamaları hakkında size çok da güzel haberler veremeyeceğiz. KPSS puanlarına bakarken sadece yaşadığımız yıla değil, önceki 4-5 senenin taban puanlarına bakıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla 2015-2018 arasında bazı küçük atamalar olmuş. Bu atamalarda 25-30 kişi 82 ve üzeri puanlarla Türkiye’nin çeşitli yerlerine atanmış. Ancak 2019 ve 2020 yıllarında, yanılmıyorsak, sadece 1 kişinin ataması yapılmış.

Medikal Market Açmak İçin Neler Gerekli?

Arkadaşlar biliyorsunuz, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bitirenlerin çoğu medikal marketler açarak kendi işlerinin patronu oluyor. Aslında medikal market açmak için herhangi bir bölüm okuma zorunluluğunuz yok. Yani herkes medikal market açabilir kanunen. Fakat yasalar buna izin verse de medikal cihaz ve aletlerin işleyişinden bihaber olan bir insanın bu sektörde çok da tutunması beklenemez.
Bu yüzden Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunlarının bu konuda çok daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Devlet gerekli izin ve belgeleri aldıktan sonra istediğiniz yerde maedikal market açabilirsiniz. Ancak tekrar belirtmeden geçmek istemiyoruz. Açacağınız bu yerin hastanelere veya eczanelere yakın olması çok önemli. Bilirsiniz, doktorlar tavsiye eder ve hasta hastaneden çıkar çıkmaz etrafına bakınmaya başlar ilgili ürünü satın almak için. Çok uzakta bir yerdeyseniz müşteri size gelmeyebilir. Ama siz zaten müşterinin olduğu yerde olursanız o zaman kazancınız bol olacaktır.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Okuyanlar ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi  Bölümü Yorumları

Dilek Şengöz diyor ki:
Arkadaşlar ben de Biyomedikal Cihaz Teknolojisi okuyorum. Evet, bölümün dersleri insanı gerçekten de çok zorluyor. Bu bölüme yerleşip de sırf derslerin zorluğundan dolayı yarıda bırakan çok kişi oluyor. Bölümün derslerinin zorluğu bir yana, bu sektörde sürekli yeni gelişmeler oluyor ve biz bunları sürekli takip etmeliyiz. Sanırım iş bulma konusunda erkekler bizlerden daha şanslı. Bir bayan olarak iş başvurusunda bulunduğumuz zaman sadece işin satış departmanı için düşünebiliyorlar. Erkekler ise bu işin her pozisyonunda görev alabiliyorlar. Bu bölümde iyi olmak istiyorsanız yabancı diliniz, daha doğrusu İngilizceniz çok iyi olmalı. İngilizce olmayınca iş bulmak da biraz hayal oluyor.

İsimsiz diyor ki:
‘’Ben de Dumlupınar Üniversitesinden mezun oldum. Tahmin edeceğiniz gibi işsizim. Dışardakilere sorsanız bölümü öve öve bitiremiyorlar. Ama işin aslı böyle değil. Hem okuması zor bir bölüm hem de bölümü bitirseniz bile boşta kalıyorsunuz. Neredeyse alım hiç yok. Bilmem kaç yılda 30 kişi oluyor ve puanlar uçuyor resmen. Size tavsiyem bu bölümü sakın yazmayın. İleride bana dua edeceksiniz. Şu anda düşündüğüm tek şey DGS ile geçiş yapmak. Üniversite sınavına sil baştan hazırlanıp yeni bir bölüme sıfırdan başlamayı gözüm kesmiyor artık. Tekrar söylüyorum, bölümü tercih etmeden önce çok iyi araştırın, KPSS puanlarına ve alımlara bakın, öyle tercih edin.’’

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Biyomedikal Cihaz Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzonfj7RbtHQ6Iu7L18hkIXFQbEuTSRrkLN5diKNu13H9pOkAwdj_eKGJ3ArxJYe6b1EyF31Sk9PZspQgQJONs3PA_vxpMqLnqBbmx70tgvn9MaEXdkUkDnErIgDPnA4UmBYfwlrC58HuC/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzonfj7RbtHQ6Iu7L18hkIXFQbEuTSRrkLN5diKNu13H9pOkAwdj_eKGJ3ArxJYe6b1EyF31Sk9PZspQgQJONs3PA_vxpMqLnqBbmx70tgvn9MaEXdkUkDnErIgDPnA4UmBYfwlrC58HuC/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/biyomedikal-cihaz-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/biyomedikal-cihaz-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content